Lucas van der Meulen

Je kent het wel. Je begint elke dag vol goede moed en na de lunch begint je concentratie af te nemen, je wordt minder productief en voelt je gedachten afdwalen omdat de zogenaamde middagdip intreedt. De meeste mensen ondervinden hinder van de middagdip ergens tussen 12 – 16 uur.

Lucas van der Meulen"Pure Naps. Don’t sleep, recuperate!"
Editie:4
Bedrijf:Pure Naps
Hogeschool:NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden
Functie:Bedenker Pure Naps

Waar komt die dip vandaan?

Normaal gesproken zorgt onze biologische klok ervoor dat we ’s nachts slapen en overdag fit en actief zijn. Echter zijn we niet de hele dag even fit en actief; soms ervaren we midden op de middag een dip in onze alertheid, ons concentratievermogen en onze productiviteit. Vaak hebben we nacht ervoor niet zo goed geslapen, soms hebben we uitgebreid geluncht, of zijn we ’s morgens juist super actief geweest en is de energie even op. Feit is dat ons lichaam vraagt om rust.

Powernappen

Hoe lossen wij dit op? Juist door te doen waar het lichaam om vraagt: Powernappen.

Een powernap van Pure Naps brengt de gebruiker in de twee slaapfase waarmee de productiviteit na de powernap met 34% kan worden verhoogd, de alertheid met 54% toeneemt, en het cognitief en creatief denkvermogen en de gemoedstoestand van de gebruiker verbetert.

Op lange termijn verlaagt de powernap bij de gebruiker het niveau van het stresshormoon cortisol. Ook kan voldoende rust ervoor zorgen dat men geen burn-out krijgt en verlaagt men de kans op dodelijke hart- en vaatziekten: minimaal 3 maal per week een powernap reduceert het risico op hart- en vaatziekten met 37%. Kortom: powernappen reduceert het ziekteverzuim.

Wacht niet langer en verhoog de duurzame inzetbaarheid van het personeel met Pure Naps. Pure Naps faciliteert in producten en diensten die de powernap op het werk stimuleren, reguleren en erkennen.

Volg het voorbeeld van bedrijven als Google, AOL, Nike en Apple en fanatieke powernappers als grootheden Albert Einstein, Leonardo Da Vinci, Napoleon Bonaparte en John F. Kennedy.