Arnoud Medendorp

Mijn naam is Arnoud Medendorp, ik ben 23 jaar en student Mechatronica aan de Hanzehogeschool in Groningen. Van jongs af aan ben ik veel in aanraking geweest met de auto- en motorentechniek, wat heeft geresulteerd in een passie voor de auto- en motorsport.

Arnoud Medendorp
Editie:11
Bedrijf:MedendorpMotorsport
Hogeschool:Hanzehogeschool Groningen
Functie:Monteur van sportauto's en sportmotoren

De afgelopen jaren ben ik veel bezig geweest met technische kant van de autosport. In deze periode heb ik ontdekt dat het wijzigen, bouwen en verbeteren van onderdelen voor deze tak van sport mij goed ligt en veel voldoening geeft, veel meer nog dan het ‘monteur zijn’ op de circuits zelf. Ik heb daarom besloten om mij hier op een professionele manier op te richten.

Mijn doel is om binnen 5 jaar de eerste circuitauto zelf te kunnen prepareren en uit te rusten met grotendeels in eigen beheer gefabriceerde en geproduceerde onderdelen. In de jaren daarvoor wil ik deze onderdelen via mijn eigen, nog op te richten bedrijf, op de markt brengen in binnen- en buitenland.

Eén van de eigen productgroepen betreft de fabricage van dempingsmaterialen (polyurethaanrubbers) ter verbetering van de wegligging, zoals deze toegepast worden in onder andere wielophangingsdelen, stuurhuizen, motorsteunen en stabilisatoren. Door ervaringen in de racerij, en bij enkele eigen restauratieprojecten, is gebleken dat de huidige toegepaste dempingsdelen en -materialen in verreweg de meeste gevallen niet voldoen aan de gewenste specificaties zoals maatvoering, kwaliteit en hardheid.

Door deel uit te kunnen en mogen maken van de minor ‘De Noorderlingen’, de ondersteuning van echte ondernemers én mijn eigen ambitie hoop ik spoedig mijn eigen onderneming ‘Medendorp Motorsport’ te kunnen starten.

Wilt u op de hoogte blijven van mijn vorderingen en ambities, kijk dan vanaf eind april 2019 op mijn website www.medendorpmotorsport.nl.