Claas Durach

Een ondernemende student met veel internationale ervaring, die zijn kennis inzet om internationale studenten in Leeuwarden te ondersteunen in hun studie. Met het bedrijf ‘Innovative Learning’ biedt Claas de studenten de mogelijkheid om talencursussen en bijles te volgen gegeven door andere studenten.

Claas Durach"We make education affordable for everyone"
Editie:1
Bedrijf:Innovative Learning
Hogeschool:NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden
Functie:Oprichter Innovative Learning

Claas kwam van jongs af aan al in aanraking met ondernemerschap. De vader van de van oorsprong Duitse student heeft een eigen bedrijf in transport en logistiek. “Het bedrijf van mijn vader is door de jaren heen gestaag gegroeid en is behoorlijk succesvol. Hij heeft nu ongeveer 50 medewerkers in dienst. Dat vind ik ook waardevol aan ondernemen, je kunt je eigen ideeën ontwikkelen maar daarmee ook een bijdrage leveren aan de maatschappij door medewerkers in dienst te nemen en hen een baan en inkomen te bieden.”

Innovative learning zie ik als mijn eigen bedrijf, maar ook als een sociaal project, waarbij ik (internationale) studenten een bijbaan aan kan bieden als tutor. Door een goede ondernemer te zijn, kan ik anderen weer helpen.