Cornelius Kersten – Brew 22

Met Brew 22 brengen wij een (voor Nederland/Europa) nieuw koffie concept op de markt, de “Single cup Filter”.

Cornelius Kersten – Brew 22
Editie:12
Bedrijf:Brew 22
Hogeschool:NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden
Functie:Oprichter Brew 22

Wat is Brew 22?

Met Brew 22 brengen wij een (voor Nederland/Europa) nieuw koffie concept op de markt, de “Single cup Filter”. Dit is een Filter zetmethode waarbij de gemalen bonen al in het filter zitten, het enige dat men zelf hoeft te doen is heet water toevoegen. Hierdoor leent deze methode zich uitstekend voor mensen die goede koffie willen, maar te druk zijn om tijd te maken om een goede kop te zetten, voor mensen die aan het reizen zijn of gewoon voor mensen die houden van een goede kop koffie. Het is altijd wel mogelijk om aan heet water te komen, maar goede koffie is vaak lastiger om aan te komen. Naast de single cup filters brengen wij ook bonen op de markt, dit zullen dezelfde zijn als in de filters zitten.

Met Brew 22 brengen wij vijf verschillende koffiebonen op de markt: The powerhouse, The trailblazer, the dreamcatcher, the underdog, one of a kind. Elk gekleurd naar een andere olympische ring. De eerste vier zitten vast in het asortiment en de “one of a kind” is een seizoens roast die met de seizoenen mee veranderd. Al onze bonen zijn voorzien van Rain Forrest Alliance, fair trade keurmerk of komen uit een coöperatie met de boeren, waarbij de boeren een eerlijke prijs krijgen voor de bonen.  

Waarom de naam brew ’22?

Mijn parner (Ellia Smeding) en ik zijn allebei schaatsers op internationaal niveau. Beide hebben we het doel om 2022 mee te doen aan de Olympische Spelen. Om dit te halen trainen wij gemiddeld 11 keer per week en reizen de wereld rond voor wedstrijden. Helaas is sponsoring zelfs op ons niveau redelijk lastig. Omdat wij niet afhankelijk wilde zijn van anderen. Hebben wij besloten om het zelf te doen. Wij combineerden onze passies: Schaatsen en Koffie om zo onszelf naar de spelen van 2022 te kunnen sponsoren.

De naam is dus een combinatie van onze passies: het brouwen van koffie en het halen van de Olympische spelen van 2022.

Brew ’22