Danny Reijenga & Jelle Berrevoets

Fitness is al jaren de meest beoefende sport in Nederland. Met bijna tweeduizend fitnesscentra, verspreid door het hele land, is er een groot aanbod in ons land. Maar hoe bepaal je nou welk van de sportscholen in jouw stad of dorp, de juiste is voor jou?

Om (beginnende) sporters te helpen met het maken van een juiste keuze voor een sportschool, zijn wij, Danny Reijenga en Jelle Berrevoets, Newgym, begonnen.

Danny Reijenga & Jelle Berrevoets
Editie:10
Bedrijf:Newgym
Hogeschool:Hanzehogeschool Groningen
Functie:Eigenaren Newgym

Sportscholen vergelijken

Op newgym.nl, vergelijk je eenvoudig de sportscholen bij jou in de buurt, op bijvoorbeeld prijs, faciliteiten en aanbod.

Hoe het werkt? Je vult je locatie in en vinkt aan wat voor jou belangrijk is bij het kiezen van een sportschool. Vervolgens selecteren wij speciaal voor jou een lijst met sportscholen waarvan wij denken dat deze goed bij je zullen passen.

Wanneer je een passende sportschool hebt gevonden, kun je je via newgym.nl vrijblijvend aanmelden voor een proefles, of direct een abonnement afsluiten.

Het ontstaan

De blauwprint voor newgym.nl ontstond in Kuala Lumpur, waar wij in 2017 beiden stage liepen. Een half jaar vertoeven in een land met alleen maar lekker eten, is niet direct bevorderlijk voor het krijgen van een sixpack.

Eenmaal aangekomen in Nederland konden wij er niet meer onderuit: we moesten toch echt gaan sporten. Een jaar later zijn wij tegen onze eigen verwachtingen in, redelijk fanatieke sporters geworden.

De reden van deze onverwachte wending? We hebben door goed te zoeken en veel te vergelijken, een fijne sportschool gevonden waar we graag zijn.

Inmiddels zijn wij ervan overtuigd, dat een sportschool vinden met een prettige sfeer waar je graag een uurtje per dag bent, de belangrijkst factor is om je sportavontuur tot een succes te maken. En dat gunnen wij iedereen.

De Noorderlingen

Toen we een minor mochten kiezen, was er voor ons beiden eigenlijk maar één serieuze optie: De Noorderlingen. Een minor waar je een half jaar lang aan je eigen bedrijf mag werken, terwijl je door deskundigen begeleid wordt en workshops mag bijwonen die bijdragen aan zowel je persoonlijke-, als bedrijfsontwikkeling, was precies wat wij zochten.

Wij verwachten de aankomende periode veel te mogen leren van mensen met ervaring, over wat er komt kijken bij het vak ‘ondernemen’. Daarnaast kijken wij er naar uit om het komende halfjaar de volledige focus op ons bedrijf te hebben.