Elsemieke Elst

Er is meer mogelijk met dans. De vergrijzing is in opkomst en fit zijn is op dit moment een hype. Van dansen wordt je fit en als we allemaal in de toekomst langer moeten doorwerken, is het van belang dat ons lichaam dat volhoudt. Hoe kan ik op dit soort actuele onderwerpen inspelen als dansschool? Dit is slechts een voorbeeld van wat ik ga onderzoeken tijdens mijn minor bij de Noordelingen.

Elsemieke Elst
Editie:6
Bedrijf:Dansschool Elle Dansé
Hogeschool:NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden
Functie:Oprichter Dansschool Elle Dansé

Van je hobby je werk maken

Ik ben Elsemieke Elst, 23 jaar afkomstig uit Dalfsen. Ik heb hiervoor een dansopleiding gevolgd in Arnhem en volg nu de studie Leisure Management in Leeuwarden. Vanaf kleins af aan heb ik al de droom, mijn eigen dansschool. Van je hobby je werk maken, wie wil dat nou niet? Naast dat ik het reguliere lesgeven geweldig vindt, denk ik ook dat er meer mogelijk is met bewegen op muziek en dans. Mijn doel voor dit komende half jaar is om de grens op te zoeken en mijn doelgroep te verbreden.

Van maart 2015 tot en met mei 2015 hebben wij, een groep studenten van Leisure Management, een dansproject gedaan op alle basisscholen in Ommen. We hebben dansdagen gegeven en sloten af met een spetterend optreden voor ouders en/of verzorgers. Dit was mijn manier om mijn bedrijf te openen, Dansschool Elle Dansé in Ommen. Op deze manier was mijn gehele doelgroep van destijds, basisschool kinderen, in aanmerking gekomen met dans en mijn dansschool.

Zoektocht naar mezelf

De dansschool biedt lessen aan van professioneel geschoolde docenten. In elke les zullen de cognitieve, sociaal affectieve, technische en motorische doelen naar voren komen. Maar het plezier in bewegen dient de leidraad te zijn door de danslessen heen.
Het wordt voor mij een zoektocht naar mezelf als ondernemer, leren hoe je goed moet leidinggeven en hoe je snel beslissingen kunt maken. Waar ligt de grens, of is er geen grens? 24 Uur, 7 dagen in de week bezig zijn met wat ik het leukste vind. Dansen in combinatie met ondernemen, ik ben er klaar voor.