Fardou Wijbenga

Er zijn zoveel jongeren die na hun middelbare school niet weten wat ze willen studeren of willen gaan doen in de toekomst.

Daarnaast zijn er genoeg studenten die stoppen met hun studie vanwege het maken van een verkeerde keuze. Vaak komen jongeren er pas na loop van tijd achter welke studie ze willen gaan doen.

Ik wil hier verandering in gaan brengen.

Fardou Wijbenga
Editie:9
Bedrijf:Accretio
Hogeschool:NHL Stenden Hogeschool
Functie:Eigenaar

Oriƫntatie-trajecten

Ik wil hier verandering inbrengen door oriƫntatie-trajecten van vijf en tien maanden aan te gaan bieden. Hierin zullen de jongeren om de vijf weken meelopen in bedrijven en organisaties om meteen ervaring op te doen.

Dit is een concrete manier om te ontdekken waar hun interesses en kwaliteiten liggen en waar dit juist niet ligt. Daarnaast zullen de jongeren intensief in groepsverband en individueel gecoacht worden.

Ontwikkelen als ondernemer

Mijn naam is Fardou Wijbenga en ik studeer bedrijfskunde MER in Leeuwarden. Ik zie De Noorderlingen als een kans om mijn idee te gaan concretiseren en op te richten.

Ik wil leren van alle mogelijkheden die ik tegemoet kom deze periode. Daarnaast wil ik mij gaan ontwikkelen als ondernemer door onder andere een netwerk op te bouwen.