Fenne Hooymans

Mijn naam is Fenne Hooymans, 23 jaar en ik kom uit Boven – Leeuwen (GLD). Sinds 3,5 jaar woon ik in Dronten (FL) en studeer daar Bedrijfskunde met specialisatie op de paardensector aan de CAH Vilentum. In januari 2009 ben ik mijn bedrijf Becidor gestart. Ik was 18 en had 0 kennis van ondernemen, maar een webwinkel in paardensportartikelen leek mij wel interessant!

Fenne Hooymans
Editie:2
Bedrijf:Becidor
Hogeschool:Aeres Hogeschool
Functie:Oprichter Becidor

In de afgelopen vijf jaar heb ik groei doorgemaakt, maar ik heb ook stil gestaan. Door de studie kon ik niet meer alle aanvragen tot zadelpasservice verwerken en heb ik deze service moeten stoppen. Ook heb ik een bestuursjaar in een studentenvereniging gedaan, dit jaar heeft mijn bedrijf onvoldoende aandacht gehad. Toen ik vorig jaar mijn tweede plan van aanpak afstudeerfase inleverde bij mijn mentor vroeg hij mij waar het ondernemen in mijn plan van aanpak was. Oeps vergeten! Mijn mentor vertelde mij dat hij mij had leren kennen als een student die energie krijgt van ondernemen en niet van studeren, dus het leek hem verstandig om hiermee ook in de afstudeerfase aan de slag te gaan. Via Kies op Maat vond ik het Noorderlingen traject en direct was ik ervan overtuigd dat het een goede keus zou zijn! Ik vind dat ik nog heel veel kan leren met betrekking tot ondernemen, alles wat ik tot nu toe heb bereikt komt voort uit dingen/ideeën uitproberen.

Op dit moment beheer ik twee webwinkels:
www.becidor-paardensportartikelen.nl
www.barebackpad-specialist.nl

Daarnaast heb ik in 2013 een begin gemaakt met de fokkerij van het ras de Curly Horse. Dit is een hobby, maar misschien kan het in de toekomst nog echt iets gaan betekenen in mijn bedrijf. Hierover is informatie te vinden op de hoofdsite www.becidor.eu.

In de shops verkoop ik speciale en paardvriendelijke paardensportartikelen. Mijn missie is het bijdragen aan het verbeteren van de paardensport met betrekking tot het welzijn van het paard. Een deel van de producten die ik verkoop dragen hieraan bij.

Tijdens de Noorderlingen wil ik in mijn huidige bedrijf een professionalisering doormaken. Maar daarnaast het concept uitbreiden. Vanaf juli wil ik fulltime met het bedrijf verder en dan niet alleen werken met een webwinkel. Service en het delen van kennis zou ik graag willen toevoegen.