Jeffrey Currie

First person virtual reality. Een beleving die de kijker een nieuwe ervaring geeft binnen VR. Beleef een operatie van een marinier op zee, het leven van een hulpverlener of stap de sportschool binnen voor Spinning VR en fiets door heel Europa. Mijn naam is Jeffrey Currie (26), oprichter van Viewscovery en student Communicatie & Multimedia.

Jeffrey Currie
Editie:8
Bedrijf:Viewscovery
Hogeschool:NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden
Functie:Oprichter van Viewscovery

Passie voor film en fotografie

Vanaf jongs af aan kreeg ik al een passie voor film en fotografie en was vastberaden om in de toekomst hier wat mee te gaan doen. In Amsterdam volgde ik de opleiding “Audio Visuele Animatie” en leerde hier alle kneepjes van het vak in het schrijven van scripts, productie (video en audio) en editing. Nu volg ik de opleiding “Communicatie & Multimedia” op de NHL in Leeuwarden waar ik elk jaar de keuze krijg in minoren en voornamelijk kies voor een minor in het ondernemerschap. Deze periode start ik bij de helden van het noorden, De Noorderlingen. Hier ga ik verder met Viewscovery dat ik samen met Bjorn Hendriks een jaar geleden had opgericht. Het afgelopen jaar hebben we veel kleine producties uitgevoerd bij evenementen in Groningen waaronder Exclusive Vibez, Halloween Chupitos, Rrrollend Groningen en meer. Maar vanaf dit jaar introduceren wij een nieuwe beleving van virtual reality, namelijk first person view. Zoals eerder is gezegd kan de kijker een beleving van iemand anders meemaken. Hoe gaaf zou het zijn om een reddingsoperatie van een marinier op zee thuis op de bank te beleven, door de ogen van de marinier. Dit is wat Viewscovery wilt realiseren, next level VR. Maar het zijn niet alleen de video’s die de beleving naar een hoger niveau moeten brengen. Omdat het vanuit first person view gefilmd gaat worden zal storytelling een essentieel onderdeel zijn binnen het bedrijf.

Hou ons vooral in de gaten op onze Facebookpagina en vergeet ons vooral niet te volgen op Instagram! Binnenkort zullen we hier, wanneer de First Person VR helm klaar is, hele toffe dingen gaan laten zien.