Jelle Zaaijer

Ik geloof dat ieder horloge een uniek, op maat gemaakte band verdient, die speciaal is gemaakt naar de wensen van de eigenaar. Je horloge is bijzonder, dus moet het bandje dat ook zijn. Daarom ben ik begonnen met PZ Watch Straps, waar ik horlogebanden maak naar de specifieke wensen van de klant.

Bij deze stel ik mezelf graag aan jullie voor. Mijn naam is Jelle Zaaijer, 22 jaar en studeer Technische bedrijfskunde aan de Hanze Hogeschool in Groningen.

Jelle Zaaijer
Editie:8
Bedrijf:PZ Watch Straps
Hogeschool:Hanzehogeschool Groningen
Functie:Oprichter van PZ Watch Straps

Mijn eerste horlogebandje

Het product wat ik maak is voortgevloeid uit een passie voor horloges die ontstond toen ik van mijn opa een oud Grones horloge kreeg. Het klokje, mechanisme en de uitstraling die het horloge had, zorgde ervoor dat ik er direct verliefd op werd.

Toch begon het horloge na een tijdje gewoon te voelen, ik wilde eens wat anders.  Gelukkig deed zich enige tijd later een mooie kans voor. Van een bevriende horlogemaker kreeg ik wat leer en instructies over hoe ik zelf een mooi horlogebandje kon maken.

Zodoende zat ik diezelfde avond tot diep in de nacht nog aan mijn bureau, ploeterend aan mijn eerste horlogebandje. Uiteindelijk werd het een erg simpel, zwartleren bandje. Toch was ik er indertijd erg trots op en ik draag het horloge nog steeds met veel plezier.

Inspirerende reis

Toen ik een halfjaar later voor mijn studie naar Japan en Zuid-Korea ging, stuitte ik tijdens één van mijn dagelijkse uitstapjes op een lokale leermarkt. Het was vol met mensen die zeer bedreven waren in het maken van horlogebandjes in allerlei soorten en maten. Mijn enthousiasme voor horloges bloeide weer helemaal op bij het aanschouwen van dit vakmanschap. Op den duur was ik wekelijks te vinden op de markt en zodoende leerde ik de fijne kneepjes van het vak. Toen ik na zes maanden terugkwam, was ik drie prachtige horloges, een flink aantal lappen leer, veel kennis, maar vooral een nieuwe passie rijker.

In de aankomende periode wil ik mijn bedrijf een stabiele basis geven, en er achter komen welk segment ik wil bedienen. Daarnaast wil ik schaalbaarheid creëren door in de juiste markten actief te worden.