Jesse Witkamp & Wilco Houwen

We hebben voor ogen om dit jaar een bedrijf op te zetten waar alles op houtgebied verkrijgbaar is. Van kettingzagen tot houtbijlen en van haardhout tot briketten.

Jesse Witkamp & Wilco Houwen"Eén ding is zeker: Een uitdaging gaan wij niet uit de weg!"
Editie:5
Bedrijf:Datbrandt.nl
Hogeschool:Hanzehogeschool Groningen
Functie:Eigenaren Datbrandt.nl

Jesse Witkamp

Wat me altijd verbaasd is hoeveel je voor elkaar kan krijgen als je ideeën doorzet en verder denkt dan je neus lang is. Dat is wat ik zo leuk aan ondernemen vind, jezelf ertoe drijven om situaties op een andere manier te bekijken en creatieve oplossingen voor problemen te bedenken. Goed of fout bestaat hierbij niet en het uitwerkingsproces loopt altijd anders dan van tevoren gepland, maar dat maakt het naar mijn idee juist leerzaam en uitdagend.

Om deze reden heb ik de ondernemers minor De Noorderlingen gekozen. Het doel voor het komende half jaar is, om samen met mijn compagnon een stevige fundering onder onze onderneming datbrandt.nl te zetten. Samen hebben we drie jaar gewerkt aan een concept dat in alle behoeften van de ‘haardhoutliefhebber’ moet voorzien. Wat begon als een hobby, gaan we nu naar een hoger niveau tillen om zo veel mogelijk klanten te voorzien van het beste kwaliteit openhaardhout en alle benodigdheden daar omheen.

Mijn persoonlijke leerdoel voor het komende halfjaar is om ervaring op te doen omtrent de hordes die je als ondernemer tegenkomt. Wat mij hierbij aanspreekt is de toegang tot de expertise van ervaren ondernemers en het gezamenlijk doorlopen van een proces met andere start-ups. Met behulp van hen, een hoop creativiteit en doorzettingsvermogen gaan we datbrandt.nl naar een groot succes liften!

Wilco Houwen

Samen met noordeling Jesse Witkamp werk ik aan een business in de haardhout branche, destijds nog “J&W Openhaardhout” genaamd. Drie jaar geleden zijn we begonnen met het kloven en drogen van hout. Sindsdien hebben we veel geleerd en is de omzet jaarlijks gegroeid. Zoals de naam ook al doet vermoeden hebben we toch altijd besloten om lokaal te blijven. Tijdens deze minor willen wij van ons lokale bedrijf een landelijke maken. Hierbij veranderen wij onze naam naar “DatBrandt.nl”

Tijdens de Noordelingen hoop ik in mezelf de echte ondernemer te vinden, omdat ik me voor het eerst voor 100% op ondernemen kan gaan richten. Bedrijfsmatig wil ik ontwikkelen op strategisch gebied omdat ik denk dat we het verwerkingsproces op dit moment ver genoeg hebben geoptimaliseerd. Daarnaast hoop ik contacten te leggen die voor een wederzijdse samenwerking kunnen gaan zorgen.

Op Datbrandt.nl wordt een webshop gerealiseerd met een uitgebreid aanbod voor de echte houtliefhebber. Toch is er is veel concurrentie in onze branche.