Jody van der Bom

Er liggen voor SNOWKICK EN SNOWTEAM KHIONE de komende tijd een hoop uitdagingen te wachten!

Jody van der Bom"Centraal zal blijven staan: SNOW IS FUN"
Editie:2
Bedrijf:Snowkick & Snowteam Khione
Hogeschool:Hanzehogeschool Groningen
Functie:Eigenaar Snowkick & Snowteam Khione

Snowteam Khione

Toen ik 2 jaar was stond ik voor het eerst op ski’s, daarna gewoon 2 weken per jaar en hoe ouder ik werd steeds vaker. Ik heb regelmatig keuzes moeten maken voor verschillende sporten maar, elke keer koos ik weer voor de wintersport. Hoe ouder ik werd, hoe groter de passie voor de wintersporten is geworden. Ik heb een paar jaar op amateurniveau wedstrijden geskied en jaren lang les gegeven in binnen en buitenland.

Helaas, waren er toen en zijn er nu maar weinig mogelijkheden, voor het beoefenen van de sneeuwsport, op fanatiek niveau in Noord Nederland. Dit komt onder andere doordat eigenlijk alle faciliteiten, zoals sneeuwbanen en borstelbanen, in het westen en zuiden van Nederland gevestigd zijn. Omdat ik de laatste jaren heb gemerkt, dat er in het Noorden ook grote interesse is, om in teams te trainen en zich meer te ontwikkelen heb ik hier, “Snowteam Khione” opgezet. Dit jaar, draaien we het winterseizoen (2013/2014) voor het eerst.

“Snowteam Khione”, is een organisatie, die in samenwerking met verschillende scholen (lager en voortgezet onderwijs) en skischolen de snowsporten naar een hoger niveau wil brengen in het Noorden. Dit doen we doormiddel van recreatieve teams/scholierenteams en wedstrijdteams. Het gaat dus van eigen ontwikkeling, tot het skien en snowboarden van wedstrijden.

Snowkick

Hiernaast heb ik ook Snowkick, dit is een bedrijf, dat zich richt op het geven van trainingen/clinics en het organiseren van reizen.Dit doen we in het binnen en buitenland, en richten ons hiermee op famillies, bedrijven, groepen voor bijvoorbeeld uitjes, reizen of trainingen.Maar ook voor personen die gerichte trainingen willen volgen, hebben we programma’s.

Snowkick is ontstaan, doordat mij meerdere malen is gevraagd, na een aantal lessen, om mee te gaan op vakantie en daar ook les te geven aan die personen. Daarna ben ik het concept: ‘’skileraar mee op vakantie’’ begonnen. Dit is de laatste jaren uitgegroeid, tot wat we nu allemaal aanbieden.