Lianne Oosterwijk

Mijn merk moest persoonlijker zijn, unieker. Niemand is hetzelfde als jij, dus waarom allemaal in dezelfde kleding lopen? Door het unieke element van jouw persoonlijkheid te verwerken in kleding, draag je iets dat precies bij jou past.

Lianne Oosterwijk
Editie:3
Bedrijf:Loo
Hogeschool:Hogeschool Saxion Enschede
Functie:Eigenares Loo

Cadeau

Al een hele poos ben ik een grote liefhebber van mode en kleding. De liefde voor mijn andere passie, het maken van kleding, begon op mijn 15e, toen ik mijn oma’s naaimachine cadeau kreeg voor mijn verjaardag. Na een tijdje oefenen kwamen er al mooie dingen onder de naaimachine vandaan en na een aantal jaar bestond de inhoud van mijn kledingkast voor meer dan de helft uit prachtige, zelfgemaakte kledingstukken. Na mijn eindexamen besloot ik mijn skills verder te ontplooien op een opleiding die met mijn passies te maken had. Het werd Technische Commerciële Textielkunde aan Saxion Enschede.

Persoonlijke aandacht

Al snel besefte ik dat ik het maken van kleding niet alleen voor mijzelf wilde doen. Het leek me geweldig om anderen in een kledingstuk te zien lopen dat ikzelf gemaakt had. Maar ja, hoe kun je in een markt waar al zóveel modemerken zijn, nou succesvol en vernieuwend zijn?

Daarnaast is de kledingindustrie van deze tijd zo gericht is op massaproductie terwijl juist persoonlijke aandacht erg gewaardeerd wordt. Mijn bedrijf Loo biedt wel deze persoonlijke aandacht. De komende maanden wil ik mij hier volledig voor inzetten en ervoor zorgen dat mijn bedrijf verder groeit. Ik denk dat het Noorderlingen-traject mij hier zeker mee zal helpen!