Linda Vos

Mijn naam is Linda, ik ben 23 jaar oud en ik studeer Diermanagement op het Van Hall Larenstein instituut in Leeuwarden.

Linda Vos
Editie:2
Bedrijf:Dier & Centrum
Hogeschool:Hogeschool Van Hall Larenstein
Functie:Eigenaar Dier & Centrum

Ik zit in mijn 4e jaar en moet hierna nog mijn laatste stage doen. Ik ga ervan uit dat ik in februari 2015 mijn diploma op kan halen. Ik heb hiervoor een MBO niveau 4 dierverzorging opleiding gedaan aan het Groenhorst College in Almere. Hier heb ik mijn passie voor huisdieren en huisdier welzijn ontdekt.

Ervaringen

Tijdens mijn MBO opleiding heb ik heel wat stages gelopen, 7 in totaal, bij verschillende dier bedrijven (dierenspeciaalzaken, trimsalons, kinderboerderijen en een aquarium speciaalzaak). Tevens heb ik in de laatste jaren van mij MBO opleiding nog gewerkt bij Ranzijn tuin en dier in Almere.

Ik heb door deze ervaringen gemerkt dat veel bedrijven door de hele stad zitten verspreid. Sommige diensten zitten niet eens in eigen stad en daardoor moet je (soms ver) reizen om er gebruik van te kunnen maken. Ook heb ik gemerkt dat veel medewerkers van vooral dierenspeciaalzaken helemaal niet zo goed op de hoogte zijn van de artikelen die zij verkopen en al helemaal niet van de verzorging van de dieren waarin ze gespecialiseerd zouden zijn.

Steentje bijdragen

Ik vind dit raar. Ik geloof er namelijk heilig in dat, door praktische kennis overdracht en het aanbieden van praktische en goedkope producten, elk huisdier in Nederland optimaal verzorgt kan worden. Hierdoor hebben ook de eigenaren meer plezier aan hun huisdier(en). Ik ga mijn steentje bijdragen om dit te realiseren. Hoe wil ik dat gaan doen? Door concurrentie te bieden met mijn eigen bedrijf. Ik ga een huisdier centrum opzetten met daarin alle diensten uit de huisdier sector bij elkaar gecombineerd.

Éen geheel

Dus één locatie met een Dierenspeciaalzaak voor Honden, Katten, Konijnen en Knaagdieren, een Aquarium speciaalzaak, een Terrarium speciaalzaak, een Vogel speciaalzaak, een Dierenarts en andere medische specialisten voor alle huisdiersoorten, een Vacht verzorgingscentrum waar de vacht van Honden, Katten, Konijnen en Cavia’s verzorgd en getrimd kan worden en een Hondenuitlaat service met dagopvang voor honden van eigenaren die zelf erg druk zijn, zelf niet goed te been meer zijn of toeristen die een dagje in de stad zijn.

Alle mensen die werkzaam zullen zijn in het centrum zijn gespecialiseerd in hun eigen diersoort(en).

In de dierenspeciaalzaak zullen ook konijnen en knaagdieren aanwezig zijn, het bijzondere aan deze dieren is echter dat zij niet verkocht, maar herplaatst worden. Ik wil namelijk alleen dieren aanbieden die in een opvang of asiel zitten.