Mike Meijer – Westerink Meijer & Co.

Hallo, mijn naam is Mike Meijer, ik ben 29 jaar en ik woon in Groningen. Ik studeer Social Work aan de Hanzehogeschool en ik zit inmiddels in het laatste halfjaar van mijn studie.

Mike Meijer – Westerink Meijer & Co.
Editie:11
Bedrijf:Westerink Meijer & Co.
Hogeschool:Hanzehogeschool Groningen
Functie:Ondernemer

StudyMate is waar ik mij de komende tijd mee bezig ga houden. StudyMate is ontstaan vanuit mijn wens om Social Work te combineren met YouTube. Ik dacht hiermee de oplossing te hebben gevonden voor studenten die stress ervaren tijdens hun studie. Na onderzoek bleek echter dat studenten liever een fysieke plek hadden waar ze terecht konden met vragen en/of problemen.

Ik leerde dus al snel dat ik mijn eigen concept moest loslaten en deze moest afstemmen op de wensen van mijn doelgroep. Ik focus me nu op het creëren van een inloopruimte voor studenten, waar ze kosteloos en zonder afspraak naar binnen kunnen lopen. Mijn verdiensten zitten in de individuele begeleiding (coaching) en wellicht investeerders waar De Noorderlingen mij hopelijk mee gaat helpen.

Wat mij en mijn concept anders maakt dan anderen is de missie die ik heb: “Het doorbreken van het taboe dat studenten niet om hulp durven vragen wanneer ze er zelf even niet meer uit komen en dat psychische en/of lichamelijke klachten niet langer gezien en gevoeld worden als een beperking of als falen”.

Tijdens de minor hoop ik te leren hoe het ondernemen in zijn werk gaat. Ik hoop de basis van het ondernemen te leren, zodat ik in de toekomst meerdere ondernemingen kan opzetten. Voor nu wil ik eerst deze onderneming op te zetten waarmee ik mijzelf kan onderhouden, zodat ik na De Noorderlingen fulltime verder kan werken aan: “StudyMate”.

Update 2021: Inmiddels heeft Mike Meijer zijn onderneming gefuseerd met Andreiwesterink.nl en zijn zij verder gegaan onder de naam Westerink Meijer & Co.