Niels Boot & Wessel Haites

Ons doel is om met onze tenues kinderen te laten stralen. En het blijft voorlopig dromen maar het zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn om een nieuwe Afrikaanse superster voort te brengen die we zien schitteren op het WK voetbal.

Niels Boot & Wessel Haites
Editie:3
Bedrijf:De Bankzitters
Hogeschool:NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden
Functie:Eigenaren de Bankzitters

Op jonge leeftijd maakten wij kennis met het voetbal. Een kennismaking die ons tot op de dag van vandaag is bijgebleven. Het eerste shirtje wat we aantrokken, de eerste tegenstander, de eerste uitslag en natuurlijk de mensen langs de rand van het veld. Het is een speciaal moment. Voor een sport die bij ons een speciaal plekje bezit.

Deze persoonlijke voetbaldroom hebben wij uiteindelijk om mogen zetten in een concept. Wij geloven in de voetbaldroom welke ontstaat op jonge leeftijd. Hierin speelt in onze ogen het voetbalshirt een enorme rol. Op de voorkant herkent men de vriendschap, de historie en de cultuur van een club. De achterkant is persoonlijk.

In het eerste shirtje daar begint iedere voetbaldroom. Wij vinden dat iedereen deze basis moet kunnen genieten en gaan deze droom ook mogelijk maken voor kinderen in ontwikkelingslanden. In deze landen spelen kinderen helaas nog veelvoudig met geïmproviseerd materiaal zoals bijvoorbeeld een zelfgemaakte bal.