Niels Geven

Mijn missie is om een nieuwe wereldwijde sport op te zetten die makkelijk te leren is, maar ook veel plezier met zich meebrengt, iedere keer dat het gespeeld wordt!

Niels Geven
Editie:4
Bedrijf:FlingGolf
Hogeschool:Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN)
Functie:Eigenaar FlingGolf

Probleem

Tijdens mijn afstudeeropdracht in het management van een golfbaan kwam ik erachter dat golfbanen het zwaar hebben op dit moment. De ledenaantallen dalen, er is nauwelijks tot geen jeugd die start met golfen en ook het imago blijft elitair en statisch. Een groot probleem voor baaneigenaren die toch het liefst zien dat hun baan de hele dag gevuld is. Om aan deze behoefte te kunnen voldoen ben ik op zoek gegaan naar een alternatief voor golfbanen om meer bezoekers te trekken maar niet ten koste gaat van de huidige golfers.

FlingGolf

Na wat onderzoek kwam ik in aanraking met FlingGolf®. Deze nieuwe actiesport is een combinatie tussen golf, lacrosse en baseball. Met slechts 1 stick wordt de hele baan gespeeld en er is geen aanpassing aan de baan nodig! Vooral dit laatste was voor mezelf een belangrijk punt, omdat dit de uitvoerbaarheid vergroot. FlingGolf® is ontstaan in de Verenigde Staten en na contact met de founder is een overeenkomst ondertekent voor de licentie van FlingGolf® voor Europa. Op dit moment promoot ik de sport en overtuig baaneigenaren van de mogelijkheden om een nieuw golfend publiek te trekken naar de banen. Daarnaast verzorg ik clinics en events en ben ik de enige verkoper van de originele patent pending FlingStick® in Europa.

FlingGolf® is een actieve, natuurlijke en atletische sport. Het wordt gespeeld op golfbanen, tegelijkertijd als traditioneel golf. In plaats van het slaan van een bal met een golfclub, fling (werp) je de bal weg met de gepatenteerde FlingStick®. Een natuurlijke beweging, je gebruikt slechts 1 stick en geniet van de baan!

Met FlingGolf® wil ik de stap naar golfbanen laagdrempeliger maken voor iedereen. De laatste jaren zijn er vele nieuwe golfbanen aangelegd maar het spel is niet voor iedereen weggelegd. Met FlingGolf® probeer ik een grotere groep mensen naar de golfbanen te krijgen en op een leuke doch actieve manier te laten genieten van natuur, rust en ruimte op een golfbaan. Daarnaast kan FlingGolf® parallel gespeeld worden aan het traditionele golf, net zoals snowboarden parallel gedaan kan worden aan skiën.