Ron Rauwerda & Remco de Vries

4students is een app die studenten van verschillende opleidingen en scholen dichter bij elkaar brengt. Het moet ervoor zorgen dat het onderwijs leuker, makkelijker maar ook vooral leerzamer wordt. Een community bestaande uit studenten die elkaar verder moeten gaan helpen. Kortgezegd, LinkedIn voor de student.

Ron Rauwerda & Remco de Vries
Editie:7
Bedrijf:4Students
Hogeschool:NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden
Functie:Bedenkers van 4Students

Ron Rauwerda

Ik ben Ron Rauwerda en momenteel 19 jaar, geboren en getogen in de mooie stad Leeuwarden. Ik studeer Commerciële Economie aan de NHL, een studie gericht op marketing, ondernemen en sales. De drie dingen die mij erg aanspreken, ik ben momenteel zelf al bezig met ondernemen, ik ben namelijk net mijn tweede webshop gestart. ik houd ervan om mezelf uit te dagen en steeds wat nieuws te leren, iets wat bij de Noorderlingen zeker gaat gebeuren.

Remco de Vries

Mijn naam is Remco de Vries, ik ben 19 jaar oud. Ik ben 3jaars student Commerciële economie aan de NHL in Leeuwarden.  Ik ben opgegroeid in een familie met ondernemers, en dit heeft mij van jongs af aan dan ook al geprikkeld om zelf te gaan ondernemen.

Ons idee

4Students is een app die studenten van verschillende opleidingen en scholen dichter bij elkaar brengt. Het moet ervoor zorgen dat het onderwijs leuker, makkelijker maar ook vooral leerzamer wordt. Een community bestaande uit studenten die elkaar verder moeten gaan helpen. Kortgezegd, LinkedIn voor de student.

Veel studenten hebben verschillende kwaliteiten, waar ze anderen goed mee kunnen helpen, alleen worden deze kwaliteiten in het huidige schoolsysteem niet zichtbaar. 4Students is een app waar studenten hun eigen profiel hebben met hun eigen kwaliteiten, zo kunnen ze medestudenten benaderen als zij vastlopen. Dit zorgt ervoor dat studenten na hun schoolcarrière al een redelijk netwerk kunnen opbouwen.

Ons doel aan het einde van De Noorderlingen is een duidelijk beeld te krijgen van de markt om te zien of meerdere scholen op dit idee zitten te wachten, daarnaast is het natuurlijk belangrijk om een basis te ontwikkel van je idee, zoals welke features moeten er bijvoorbeeld direct al inzitten?

Dit is voor ons een hele uitdaging, maar een uitdaging die wij graag met beide handen willen aangrijpen. Mocht het allemaal goed verlopen, willen wij zo snel mogelijk de app ontwikkelen en dan introduceren aan verschillende scholen.