Ryan Koorn

Mijn naam is Ryan Koorn en studeer Communication Multimedia & Design aan de NHL Stenden te Leeuwarden. Ik heb een YouTube gaming channel, SpottinGames, met nu meer dan 100.000 subscribers en totale weergaven meer dan 75 miljoen.

Ryan Koorn
Editie:11
Bedrijf:SpottinGames
Hogeschool:NHL Stenden Leeuwarden
Functie:Eigenaar

Er zijn veel YouTube gaming channels die beelden (walkthroughs) laten zien van de game met commentaar erbij. Als je geïnteresseerd bent in het verhaal kan dit irritant zijn omdat er dan doorheen gepraat wordt. Daarom ben ik op 8 mei 2011 een eigen YouTube gaming channel begonnen, waarbij ik geen commentaar geef.

Het is puur als een hobby begonnen vooral omdat iedereen al aangaf dat je alleen geld zou kunnen verdienen als je het met commentaar filmt. Ik filmde een aantal van mijn favoriete games toen voornamelijk Playstation 3 games.

In 2013 werd ik benaderd door een multi-channel netwerk (MCN). Sindsdien verdien ik geld aan advertenties die afgespeeld worden voor, tijdens en na mijn video’s. Wat ook populair is op mijn channel zijn ‘game deaths’ compilatie video’s, daar zie je alle mogelijkheden hoe je dood kunt gaan in de game.

Het begon met Jurassic Park the game en daarna van dezelfde uitgever The Walking Dead en sindsdien ben ik dit steeds meer gaan doen bij andere games. Na vele suggesties van mijn kijkers heb ik ook walkthroughs met commentaar (in het Engels).

Ik heb live streams gehouden, waarbij ik heb bedacht om keuzes in de game door mijn kijkers te laten bepalen in plaats van dat de speler het doet. Af en toe plaats ik een poll op mijn channel om te informeren wat de interesses van mijn kijker is.

Mijn doelgroep zijn Amerikanen tussen de 18-34 jaar die houden van sci-fi, fantasie en superhelden. De kracht van mijn channel is dat ik minimaal 2 video’s per dag upload en dat vinden kijkers prettig. Verder is het zo dat het even duurt voordat een recente video van mij veel weergaven krijgt.

De Noordelingen Deze periode wil ik ervoor zorgen dat ik meer kijkers op de recente video’s krijg. Waar ik ook aan wil werken is dat als ZZP’er wil ik toch soms iemand inschakelen omdat het enorm veel tijd kost. Er zijn heel veel games, die soms ook nog tegelijk uitkomen, waardoor het heel lastig is om verschillende games uit te spelen. youtube.com/spottingames