Sander Volbeda & Robert Giel

Sander Volbeda is 22 jaar, Robert Giel is 21 jaar en samen studeren ze Communicatiesystemen aan de Hanzehogeschool Groningen. Op dit moment werken ze samen aan de start-up Studentverhuizingen.

Sander Volbeda & Robert Giel
Editie:3
Bedrijf:Studentverhuizingen
Hogeschool:Hanzehogeschool Groningen
Functie:Bedenkers Studentverhuizingen

Robert

Ik was zelf nooit echt bezig met ondernemen totdat ik Sander leerde kennen. Samen met hem zijn we een tijdje actief geweest met een bedrijf in grafische vormgeving. Toen wij op de minorenmarkt kennis maakte met de Noordelingen waren wij gelijk verkocht. Sander en ik hebben al meerdere projecten succesvol samen afgerond en zijn dus een ervaren team!

Sander

Tijdens mijn MBO studie Horeca Ondernemer Manager kwam ik in aanraking met ondernemen. Hierdoor kwam ik op het idee om van mijn hobby grafische vormgeving mijn werk te maken. Dit leidde tot mijn eerste echte bedrijf genaamd Starboost (www.starboost.nl ). Vanaf dat moment was ik verslaafd aan het ondernemerschap. Dit is dan ook de reden dat ik begonnen ben met de minor de Noorderlingen. Deze minor doe ik samen met Robert Giel.

Studentverhuizingen

Ons idee is dat studenten meehelpen in het verhuisproces bij lokale bewoners tegen een relatief goedkoop uur tarief. Studenten kunnen niet altijd even gemakkelijk een flexibele bijbaan vinden. Daarnaast is het voor mensen die willen verhuizen in deze 24-uurs economie ook niet meer altijd even makkelijk om vrienden of familie te vragen om te helpen met verhuizen. Studenten zijn flexibel en relatief gezien niet te duur.
Wij kwamen op dit idee doordat wij elkaar deze zomer geholpen hebben met verhuizen.

Speerpunten van ons idee zijn:
– Goedkoop
– Flexibel
– Professioneel

Ambitie!

Onze ambitie binnen de Noorderlingen is om er achter te komen of de consument op dezelfde manier tegen mijn probleem aan kijkt als wij. Als dit niet het geval is dan willen wij erachter komen tegen welk probleem de consument wel aanloopt binnen het verhuisproces. Hierin willen wij de oplossing vinden waar studenten aan de slag kunnen voor de consument, terwijl de consument hier niet onnodig veel voor hoeft te betalen.