Simon Dijkstra

Mijn naam is Simon Dijkstra (26 jaar) ik woon in Leeuwarden en heb op Stenden mijn HBO AD Leisure management afgerond.

Ondernemen is mijn grote passie. Als Noorderling verwacht ik veel nieuwe contacten en ervaringen op te doen, dingen te leren en kritische naar mezelf te kijken. Ik ben erg benieuwd naar de verhalen, meningen en ideeën van anderen. Vorig jaar ben ik gestart met Unybox en afgelopen maand met de startup Kartvakantie.nl.

Simon Dijkstra
Editie:9
Bedrijf:Unybox
Hogeschool:NHL Stenden Hogeschool
Functie:Ondernemer bij Unybox

Meer dan allen cashen

Wat ik erg belangrijk vind is dat ondernemen niet alleen keiharde business is. Ondernemen is meer dan allen cashen. Hoe mooi is het als je, bijvoorbeeld, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kan inzetten in je onderneming, of zo kan ondernemen dat je helemaal niets weggooit. Sociaal en duurzaam ondernemen is iets wat ik erg interessant vind en daarom ook heb meegenomen in het concept van Unybox.

Gepersonaliseerde kinderspeelhoeken met speelgoed

Met mijn startende onderneming Unybox verkoop ik gepersonaliseerde kinderspeelhoeken met speelgoed voor bedrijven met een wachtruimte (of waar deze niet aanwezig is, maar wel van toepassing zou kunnen zijn). Denk hierbij aan bijvoorbeeld: tandartsen, dokterpraktijken, consultatiebureaus, winkelketens, ziekenhuizen etc.

Het mooie voor deze bedrijven of organisaties is dat er zeer weinig omkijken nodig is omdat Unybox een maandelijkse service verleend. Elke maand komt iemand van Unybox langs om de kinderspeelhoek schoon te maken en te voorzien van een nieuwe selectie schoon speelgoed.

Sociale werkplaats

De meubeltjes worden gemaakt bij een sociale werkplaats en het speelgoed dat gebruikt wordt, is gerecycled! Op die manier probeer ik zo veel als mogelijk te denken aan alle drie p’s (people, planet, profit).