Tjip Schievink

Laat ik mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Tjip Schievink. Ik ben 22 jaar en studeer Commerciële Economie aan de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden. Vorig jaar heb ik de minor Sales- en Accountmanagement gevolgd. Ik heb hier ontzettend veel van kunnen leren en ik ben van plan hetzelfde te doen tijdens mijn tijd bij de Noordelingen.

Tjip Schievink
Editie:9
Bedrijf:Easie
Hogeschool:NHL Stenden Hogeschool
Functie:Oprichter Easie

Aanpakken

Ik hou van aanpakken. Vanaf mijn vijftiende was ik al druk met ondernemen op school en het regelen van reisjes voor medeleerlingen. Na een zeer geslaagd schoolproject tijdens het eerste jaar van mijn opleiding Commerciële Economie hebben we besloten om te kijken hoe ver we het konden schoppen als ondernemer.

Tijdens dit schoolproject begonnen we met het groot inkopen van merkloze smartphones accessoires. Denk hierbij vooral aan oplaad kabels en Powerbanks. We zagen dat de kwaliteit met of zonder merk bijna gelijk was en dat de klant dus flink bijbetaalde voor het merk. Klanten waardeerden onze goede prijs / kwaliteit verhouding en toen de vraag bleef komen hebben we besloten ons in te schrijven bij de kamer van koophandel.

Uit zijn jasje gegroeid

Het ‘schoolproject’ is inmiddels uit zijn jasje gegroeid. Samen met drie goede vrienden zijn we al drie jaar flink bezig met ondernemen.

Door regelmatig buiten onze comfortzone te treden is het ons gelukt om een bedrijf op te zetten waar wij ontzettend trots op zijn.

Binnen onze VOF heb ik de functie Salesmanager. Ik zorg als salesmanager dat de zakelijke orders goed verlopen en dat onze klanten glimlachen als de bestelling geleverd wordt. En deze klantgerichte attitude heeft zijn vruchten afgeworpen. We hebben vaste zakelijke klanten waar we ontzettend trots op zijn en graag mee samen werken.

Onze zakelijke afdeling is gespecialiseerd in promotiemateriaal en relatiegeschenken zoals Powerbanks, USB-sticks en pennen met een bedrijfslogo personalisering.

Ervaring

Ik heb deze drie jaren ontzettend veel ervaring opgedaan en uiteraard ook fouten gemaakt. Maar van fouten maken leer je het meest. Ik ga mij het komende half jaar bezig houden met het uitwerken van deze ervaringen.

Wil je graag op de hoogte blijven van wat ik het komende half jaar ga doen? Like dan de Facebookpagina van ons bedrijf! Link: https://www.facebook.com/easywired/.