Zep Hendriks

Doel: Visuele 3D communicatiemiddelen betaalbaar aanbieden: “Creating games becomes childsplay with Fidesk”.

Zep Hendriks"Creating games becomes childsplay with Fidesk"
Editie:1
Bedrijf:Fidesk
Hogeschool:NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden
Functie:Medeoprichter Fidesk

Niet het wiel opnieuw uitvinden, maar een bestaande techniek op een andere manier toepassen zodat deze optimaal gebruikt wordt. Dat is wat Zep de komende maanden bij De Noorderlingen gaat uitwerken. Samen met twee compagnons vormt hij het bedrijf ‘Fidesk’, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van visuele 3D communicatiemiddelen.

Van jongs af aan had hij al fantasierijke ideeën en wist hij dat hij in een creatief beroep terecht zou komen. Zep was begonnen met een opleiding tot muzikant/artiest maar vanwege het slechte toekomstperspectief is hij overgestapt naar de opleiding communicatie en multimedia design aan de NHL Hogeschool. Zep: “Daar heb ik mijn passie gevonden in 3D en communicatie. Als ondernemer kan ik bij Fidesk deze passies perfect combineren”. Zijn compagnons houden zich bezig met de animatie en productie, Zep is verantwoordelijk voor het management en de communicatie. “De communicatie met klanten interesseert mij heel erg. Het gesprek aangaan met klanten, de behoeften achterhalen en een oplossing bieden op het gebied van 3D communicatie.” De oplossing kan in verschillende vormen aangeboden worden, bijvoorbeeld door animaties, games, infomercials, posters, filmmateriaal en alle andere communicatiemiddelen die 3D als basis hebben.

Interactieve game

Op dit moment werkt Fidesk aan een interessante en uitdagende opdracht. Een hotel in Sneek wil zich op een moderne en innovatieve manier presenteren aan de klant. Fidesk heeft bedacht om een interactieve game te maken voor de bezoekers van de website van het hotel. “Bezoekers kunnen vanaf hun laptop door het hele hotel lopen. Ze kunnen zelf kiezen waar ze naartoe gaan, naar de lobby, het restaurant of de hotelkamers enz. De game wordt opgebouwd uit 3D beelden zodat de bezoeker het gevoel heeft alsof hij echt door het hotel loopt.”

Ondernemen in de familie

Hij komt uit een ondernemend nest. “Het zit wel in de familie om te onderhandelen en contacten te onderhouden.” Zijn moeder heeft een eigen massagepraktijk, zijn zus en zwager een paintball bedrijf en ook zijn opa en ooms zijn zelfstandig ondernemer (geweest). Hij wisselt vaak van gedachten met zijn familie en ze maken gebruik van elkaars netwerk zover dat mogelijk is. “Omdat we in zeer verschillende sectoren actief zijn, kunnen we elkaar niet altijd met inhoudelijke vraagstukken helpen. Maar met algemene zaken kan dat wel. Ik heb bijvoorbeeld de boekhouder van mijn moeder geraadpleegd voor mijn eigen boekhouding.”

Nu

Zep is al 1,5 jaar bezig als student ondernemer, maar in de huidige samenstelling bestaat Fidesk sinds april. Ze kwamen op het idee om de modulaire techniek die in 3D vormgeving wordt gebruikt, op een andere manier toe te passen waarbij het gebruik van geheugen laag is maar de kwaliteit behouden blijft. “De meeste concurrenten maken alles op maat voor de klant. Wij bouwen een database op die we hergebruiken en kunnen aanpassen naar de wensen van de klant. Dit communiceren we eerlijk en daardoor kunnen we lagere tarieven hanteren.”