Maarten Overeem

Maarten Overeem
Bedrijf:Idee101 B.V.
Functie:Mede-eigenaar Idee101 B.V.

Ik ben Maarten Overeem, 37 jaar, ondernemer uit Assen. In mijn ogen schuilt er in iedere persoon een ondernemer en draait het vooral om intrinsieke motivatie. Ik ben dol op vuurtjes stoken (zowel letterlijk als figuurlijk), tech, marketing, koken, squashen, dromen, surfen, reizen. Ik ben een echte gezinsman met een lieve vrouw en twee kids.

Op dit moment ben ik mede-eigenaar (en oprichter) van softwarebedrijf Idee101 B.V. en de makers van online platform Cleverdesk. Daarnaast ben ik betrokken bij diverse initiatieven om het ondernemerschap te versterken in het Noorden.

Vroeger dacht ik altijd dat je pas op latere leeftijd coach kon worden. Nu ben ik ervan overtuigd dat je prima kunt coachen terwijl je zelf in de ring staat. Ik ben vooral geïnteresseerd in de ondernemer, wat is jouw drive en motivatie. Ik vind schaalbaarheid belangrijk en ook de factor tech (in wat voor vorm dan ook). Ik ben erg goed in het bedenken van oplossingen en creatieve (maar ook rendabele en realiseerbare) ideeën. Daarnaast heb ik een groot netwerk waar ik ook goed uit kan putten om de ondernemer verder te helpen. Als laatste hou ik ook echt van concretiseren, dus samen kansen zien, kansen verzilveren en daarmee waarde creëren.