Marnick de Haan – Lactosefree

Marnick de Haan – Lactosefree
Editie:15
Bedrijf:Lactosefree
Hogeschool:NHL Stenden
Functie:Eigenaar

Mijn naam is Marnick de Haan, student Bestuurskunde en Overheidsmanagement aan de Thorbecke Academie (NHLStenden). Waarom ik met zo’n atypische opleiding voor een ondernemende minor als de Noordelingen heb gekozen, heeft te doen met het gegeven dat ik graag met mijn website Lactosefree (blog over lactose-intolerantie) een stap voorwaarts wil zetten zodat ik meer waarde kan bieden aan de websitebezoekers.

Goed om te weten is dat lactose-intolerantie het onvermogen is om melksuiker (=lactose) te kunnen verdragen. Ongeveer 2% van de Nederlanders is lactose-intolerant, wat in contrast staat met de gehele wereldbevolking. Wereldwijd is namelijk 66% van de mensen lactose-intolerant! In een zuivelland als Nederland is het vrij lastig om (specifieke) producten zonder zuivel te vinden. Mede hierdoor ben je als persoon met een lactose-intolerantie aangewezen op lactosevrije producten.

Alhoewel het aanbod aan lactosevrije levensmiddelen de laatste jaren toe neemt, zijn er nog vele productgroepen die niet tot nauwelijks lactosevrij te verkrijgen zijn. Doordat ik zelf al bijna 10 jaar lactose-intolerant ben en regelmatig input krijg van websitebezoekers, ben ik tegen (lactosevrije) producten aangelopen die beter te verkrijgen zouden moeten zijn. Mede hierom wil ik tijdens de minor van de Noordelingen kijken hoe ik voor deze bezoekers deze producten beschikbaar kan maken, en tegelijkertijd mezelf kan ontwikkelen op het gebied van ondernemerschap.