Marthe Wijnholds – MAWI Jewellery

Ik hoop anderen er blij mee te maken en zich zelfverzekerd te laten voelen bij het dragen van de sieraden.

Marthe Wijnholds – MAWI Jewellery"Ik hoop anderen er blij mee te maken en zich zelfverzekerd te laten voelen bij het dragen van de sieraden."
Bedrijf:MAWI Jewellery

Mijn naam is Marthe, ik ben 22 jaar en woon in Groningen. Momenteel ben ik vierdejaarsstudent Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool. Sinds ik 15 jaar ben, heb ik mijn webshop MAWI Jewellery. Hierbij houd ik me bezig met het maken en verkopen van sieraden. De naam ‘MAWI’ is een combinatie tussen de twee eerste letters van mijn voor- en achternaam.

MAWI Jewellery is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Ik kreeg het idee om een Instagram account te beginnen en daar zelfgemaakte sieraden op te verkopen. Na verloop van tijd groeide het en begon ik het steeds leuker te vinden, wat me motiveerde om verder te groeien. Uiteindelijk heb ik een webshop geopend, omdat het veel praktischer voor zowel klanten als mijzelf was.

De doelgroep van MAWI Jewellery bestaat voornamelijk uit jonge vrouwen tussen de 16 en 30 jaar. Omdat ik de zelfgemaakte sieraden zelf ontwerp en zelf tot de doelgroep behoor, is het voor mij relatief makkelijk om me in de doelgroep te verplaatsen en rekening te houden met de trends.

Doordat ik zelf sieraden maak, kan ik mijn eigen creativiteit kwijt tijdens het ontwerpen. Ik hoop anderen er blij mee te maken en zich zelfverzekerd te laten voelen bij het dragen van de sieraden. Hierdoor is het ook mogelijk om sieraden op maat te maken of aanpassingen te doen aan het ontwerp wanneer mensen dat willen. Omdat niet alle sieraden zelf te maken zijn en sommige sieraden simpelweg gemakkelijker zijn om in te kopen, verkoop ik naast zelfgemaakte sieraden ook ingekochte sieraden. Bij het ontwerpen en inkopen van de sieraden vind ik het belangrijk om verschillende stijlen aan te bieden zodat er in principe voor iedereen wat bij zit. Alle sieraden die ik verkoop vind ik zelf ook mooi. Daarmee weerspiegelt de collectie mijn stijl.

Tot op heden heb ik alles voornamelijk op gevoel gedaan. Ik wil graag meer werken met een idee erachter en denk dat het praktischer en effectiever kan. Daarbij wil ik meer nadruk leggen op de identiteit van MAWI Jewellery, zodat ik me beter kan onderscheiden en nieuwe doelen kan stellen. De minor Noorderlingen sprak me erg aan om mijn bedrijf door te ontwikkelen en te werken aan het verhaal achter MAWI Jewellery. Door onder andere de gastcolleges, de begeleiding van ervaren ondernemers en te sparren met andere deelnemers van de minor verwacht ik nieuwe kennis en inspiratie op te doen.