Ferrick van Dongen

Ferrick van Dongen
Bedrijf:Creatieve Weg
Functie:Creatief Procesbegeleider

Ferrick van Dongen – Creatieve Weg

Bij Creatieve Weg heb ik de rol van creatief proces begeleider. Ik hou mij bezig met het delen van kennis. Dat doe ik tijdens de creatieve sessies waarin de kennis van studenten onze klant verder helpt, en tijdens workshops waarin ik laat ervaren hoe creatief denken in zijn werk gaat. Tijdens mijn werk heb ik geleerd wat het is om een creatief proces te leiden. Dat doe ik nu met veel plezier.

Betrokken zijn bij de Noorderlingen is voor mij een kans om student ondernemers te helpen. Tijdens het werken aan Creatieve Weg heb ik geleerd over creatief denken en hoe dat in alle vakgebieden en uitdaging belangrijk is. Door mee te denken met uitdagingen van een Noorderling wil ik creatief denken een belangrijkere rol geven in zijn ondernemende proces.

Jonathan schaap- Creatieve Weg

Ondernemen is mijn passie en geeft mij de voldoening die ik zoek. Tijdens mijn studie ben ik begonnen met het opzetten van Stadsgarderobe. Na het afronden van mijn studie heb ik dit plan ook daadwerkelijk geïmplementeerd. Dit plan was niet alleen te realiseren, hiervoor heb ik studenten met verschillende expertises weten te binden aan mijn idee.

Door de ervaring die ik heb opgedaan in het ondernemen geloof ik dan ook in de kracht van multidisciplinaire teams. Je kan niet alles alleen en dat zou je ook niet moeten willen.

Creatieve Weg biedt precies dat, kennis waarover organisaties zelf niet beschikken. Dit door brainstormen met daarbij de inzet van creativiteit, zorgt voor geniale en unieke out-of-the-box ideeën. Deze kennis, in de vorm van ideeën, helpt organisaties om te innoveren.

Het vervolgens (laten) uitvoeren van de ideeën door onszelf of studenten maakt het plaatje compleet. Elke bedrijf waarvoor ons multidisciplinaire team ideeën heeft bedacht is hier beter van geworden. En, niet geheel onbelangrijk, wij ook.