Immo Dijkma

Immo is een van de creatievelingen binnen de Noorderlingen. Immo denkt met je mee, soms nét even anders dan jij gewend bent! Je kunt hem al je vragen over designthinking en effectuation stellen.

Immo Dijkma"Ik ben ervan overtuigd dat het helpt om als kunstenaar te handelen: doen en denken tegelijk."
Hogeschool:Hanzehogeschool
Functie:Docent Hanzehogeschool

Hallo, Ik ben Immo! Al vanaf het eerste begin ben ik betrokken bij De Noorderlingen. Je kunt mij inzetten wanneer je op andere manieren wilt kijken naar je concept, je oplossing of als je nog beter wilt begrijpen wat het probleem is van je beoogde doelgroep. Ik ben ervan overtuigd dat het helpt om als kunstenaar te handelen: doen en denken tegelijk. Snel maken van prototypes en in de echter wereld testen of het werkt en leren van feedback. Goed en slecht. Ik werk veel met design thinking (een ontwerpbenadering) en effectuation (principes van ondernemend gedrag).

Naast mijn werk voor de Noorderlingen heb ik een eigen bedrijf. BestFramed, een bureau voor toegepaste creativiteit. Ik voer vooral opdrachten uit in de zorg en bij grote organisaties waarbij de rode draad ondernemend gedrag is en het praktisch toepassen van innovatieve aanpakken.