Balling Van Kuiken – S&B van Kuiken VOF

Wij als agrariër vinden het belangrijk om verbinding te brengen tussen de consument, supermarkt en de gemeente.

Balling Van Kuiken – S&B van Kuiken VOF"Er ligt een gezamenlijke ambitie om duurzame, biobased materialen te telen voor toepassing in de bouw."
Editie:19
Bedrijf:S&B van Kuiken VOF

Mijn naam is Balling van Kuiken, 21 jaar oud en woonachtig in Wierum. Ik zit momenteel in het 3 e jaar van de opleiding bouwkunde en volg deze studie aan NHL Stenden in Leeuwarden. Wij hebben thuis een akkerbouwbedrijf waar we hoogwaardig pootgoed verbouwen voor de buitenlandse markt. Daarnaast verbouwen we suikerbieten, uien, gerst en veldbonen.

Sinds 3 jaar sta ik samen met mijn broer Siebren van Kuiken iedere zaterdag voor een plaatselijke supermarkt waar we streekproducten promoten. Ook leveren we producten aan deze supermarkt. Wij als agrariër vinden het belangrijk om verbinding te brengen tussen de consument, supermarkt en de gemeente.

Daarnaast zijn we aan het onderzoeken of het mogelijk is om biobased isolatiemateriaal te telen voor de bouw. Dit doen, wij in samenwerking met een lokaal bouwbedrijf. Wij willen op deze manier een alternatief verdienmodel voor de agrariërs creëren. Er ligt een gezamenlijke ambitie om duurzame, biobased materialen te telen voor toepassing in de bouw.

Op deze manier maken we samen de bouw circulair, slaan we CO2 op en besparen we stikstof. Ik heb voor deze minor gekozen omdat ik 5 maanden lang kan werken aan mijn business idee onder begeleiding van professionals. Ik hoop mij ook op persoonlijk en bedrijfstechnisch vlak te ontwikkelen. Ook zou ik meer willen leren met betrekking tot het ondernemerschap. Tenslotte denk ik veel te leren van andere jonge ondernemers die meedoen aan deze minor.