Buck van der Weerd – FrieWheelers en Ebike Friesland

Buck van der Weerd – FrieWheelers en Ebike Friesland"Mijn doel is om jou een ervaring te bezorgen om nooit te vergeten!"
Editie:15
Bedrijf:FrieWheelers en E-bike Friesland
Hogeschool:NHL Stenden
Functie:Mede eigenaar

Waar Covid-19 voor de één een financiële nachtmerrie is, is het voor de ander een regelrechte kans!

Mijn naam is Buck van der Weerd, 20 jaar en zit in het derde jaar van Commerciële Economie op het NHL Stenden. Het afgelopen jaar heb ik samen met mijn compagnon twee bedrijven opgericht: E-Bike Friesland en Friewheelers.

‘Gefeliciteerd, u heeft gewonnen!’ klonk het bericht op 30 november 2019. Mijn compagnon Jildert en ik werden trotse eigenaren van een partij elektrische fietsen.

Na de in- en verkoop van een aantal elektrische fietsen trok inmiddels Covid-19 over het land en kwam Nederland in een gedeeltelijke Lockdown terecht. De Nederlander kon zijn geld niet meer besteden in de horeca en evenementenbranche, maar deed dat wel aan iets anders, een elektrische fiets bijvoorbeeld!

Omdat de vakanties naar het buitenland zwaar werden afgeraden werd de vakantie in eigen land ontzettend populair: Friesland zat bomvol met toeristen! Tot onze verbazing was er geen fietsverhuur in Franeker. Dit was een kans die wij niet konden laten liggen.

Nu, inmiddels bijna anderhalf jaar later, is Friewheelers geboren. Een toerisme platform waar men e-choppers en fietsen kan huren. Met de e-choppers en fietsen proberen wij de verbindingstool van de omgeving te worden. Dit alles met één duidelijk doel: Jou een ervaring bezorgen om nooit te vergeten!

In de minor Noordelingen wil ik samen met mijn onderneming groeien naar een hoger niveau. Ik heb ontzettend veel ideeën die door coaching van de Noordelingen hopelijk in snelle tijd werkelijkheid worden.