Chris Makhoul – JNGL Clothing

Chris Makhoul – JNGL Clothing"Ik wil graag innoverende kleding ontwerpen waarin kunst gecombineerd wordt met kleding"
Editie:13
Bedrijf:JNGL Clothing
Hogeschool:Hanzehogeschool Groningen

Hoi!

Ik ben Chris, 21 jaar en oprichter van JNGL Clothing, onderdeel van JC Trading Group. Naast mijn bachelor studie ‘Finance & Control’ werk ik 16 uur per week als bedrijfseconomisch adviseur in het Martini Ziekenhuis Groningen.

Vier jaar geleden begon op het Kingsland Festival de droom om een eigen kledinglijn te beginnen toen ik zag dat zo weinig mensen echt leuke en unieke kleding dragen. De meeste mensen kleden zich vaak redelijk basic vanwege een vertrouwd gevoel en ik wil hier graag verandering in brengen door echt innoverende kleding te ontwerpen waarin kunst van kunstenaars gecombineerd wordt met kleding. Hierdoor ben ik JNGL Clothing begonnen,

JNGL Clothing is een duurzaam kledingbedrijf met unieke, innoverende en uiterst comfortabele kleding voor mannen en vrouwen tussen de 15 en 35 jaar. Dit bedrijf heb ik opgericht met mijn compagnon Jeroen en onze kunstenares Anouk. Inmiddels zijn we flink gegroeid en hebben we een graphic designer in dienst genomen, een fotograaf, een online marketeer en beschikken we over 15+ modellen waaronder verschillende Instragram influencers.

Al onze kleding is duurzaam ontworpen, van organisch katoen en eco-friendly bedrukt. Daarnaast doneren wij 3% van onze nettowinst aan verschillende junglefondsen voor de wederopbouw en instandhouding van junglegebieden. Vandaar is onze naam JNGL Clothing.

Bij De Noordelingen wil ik graag leren hoe je een website optimaal kan ontwerpen, zodat het heel klantvriendelijk is. Daarnaast hoop/wil ik graag mensen ontmoeten die ook een bedrijf zijn opgestart en kijken waar zij tegenaan hebben gelopen om deze fouten zelf te voorkomen.  Een eventuele samenwerking met andere jonge ondernemers of een gezamenlijk project lijkt mij ook een tof idee om gezamenlijke bedrijven flink te laten groeien!

Deze honoursminor combineer ik met afstuderen, waardoor ik nu 60 EC haal in een halfjaar. Dit wordt een gewaagd en druk project, maar zit vol met kansen. Ik hoop hier veel nieuwe dingen te leren, jonge ondernemers te ontmoeten die ook vol zitten met nieuwe energie en het beste van hun bedrijf willen maken komend halfjaar.