Corné Van der Woude – The Beerbox

The Beerbox, een onderneming die faciliteert in abonnementen op lokaal speciaalbier. Door een abonnement te selecteren binnen jouw gewenste bierstijl laat je je door The Beerbox iedere maand verrassen met wisselende smaken van lokale brouwerijen.

Corné Van der Woude – The Beerbox"Een unieke beleving van lokale speciaalbieren"
Editie:18
Bedrijf:The Beerbox
Hogeschool:Hanze hogeschool

Op een zwoele zomeravond met de smaakpapillen gereed voor een paar overheerlijke speciaalbieren stonden wij letterlijk voor een probleem, het schap met speciaalbier. Want welk bier hebben wij nog niet gehad én welke zullen wij deze keer eens gaan kiezen? Door de enorme toename van brouwers en nieuwe bieren zagen wij door de bieren de hop niet meer. Oneindig veel keus in bierstijlen en -smaken. Wij besloten hier wat mee te gaan doen en al snel ontstonden de ideeën. Na diverse avonden sparren kwam wij met een concreet plan; The Beerbox, een onderneming die faciliteert in abonnementen op lokaal speciaalbier. Want zeg nou zelf, had jij het overzicht nog? Door een abonnement te selecteren binnen jouw gewenste bierstijl laat je je door The Beerbox iedere maand verrassen met wisselende smaken van lokale brouwerijen.

Mijn naam is Corné van der Woude, ik ben 23 jaar oud en student Ondernemerschap & Retail Management aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ik hou van uitdagingen en had sinds het afronden van mijn middelbare school al de wens om ondernemer worden, niet om die stempel te hebben of om ‘rijk’ te worden, maar omdat ik iets wil bijdragen aan een probleem binnen de samenleving. Nu kan ik het niet verkopen dat Nederland een maatschappelijk probleem heeft als het gaat om een keus maken tussen het vele speciaalbier dat wordt aangeboden. Echter, een onderzoek resulteerde toch daadwerkelijk in opvallend goede cijfers (voor ons concept) binnen de biermarkt. Daarnaast heeft mijn vader een lange tijd zelf bier gebrouwen, dit zorgde destijds al voor de interesse in speciaalbier en de biermarkt. Samen met Jorrit Jonkman, een goede vriend en medestudent van ORM, heb ik The Beerbox mogen oprichten.

Bij De Noorderlingen hoop ik meer te weten te komen over het runnen van een onderneming op langere termijn. Daarbij hoop ik ook te leren van de ondernemers om mij heen. Inzicht krijgen en geven binnen ieders branche om elkaar nog verder te helpen.