Danielle Springer – Make Me Blush

Danielle Springer – Make Me Blush"Hoe tof is het om geld te kunnen verdienen met hetgeen wat je het leukste vindt om te doen?"
Editie:13
Bedrijf:Make Me Blush
Hogeschool:Windesheim

Op sommige momenten word ik vragend aangekeken als ik zeg dat ik geld verdien door middel van het maken van video’s op YouTube en het plaatsen van artikelen op mijn website. Make Me Blush begon als een hobby om mijn passie voor beauty, fashion en lifestyle te delen met de rest van Nederland en België. Na een paar jaar kwam ik erachter dat er ook daadwerkelijk geld mee viel te verdienen. Hoe tof is het om geld te kunnen verdienen met hetgeen wat je het leukste vindt om te doen? Sinds juni 2018 is Make Me Blush dan ook officieel een bedrijf.  

Mijn naam is Daniëlle Springer, ik ben 23 jaar oud en ga het komende half jaar meedoen aan de minor De Noorderlingen. Omdat het maken van online content heel veel tijd kost en het altijd heb gecombineerd met school en werk, gaan veel dingen op de automatische piloot. Hierdoor heb ik weinig tijd om daadwerkelijk goed na te denken over nieuwe content en mijzelf te ontwikkelen. Omdat ik tijdens deze minor fulltime bezig kan zijn met mijn eigen onderneming hoop ik ook een grote sprong te maken in mijn ontwikkeling en dat van Make Me Blush 

Zo wil ik o.a. nadenken of het maken van video’s voldoende is om mijzelf te onderscheiden van concurrentie. Zou het bijvoorbeeld een aanvulling zijn om juist een podcast te starten of juist van Make Me Blush een imperium te maken en te beginnen met een webshop?! Ook wil ik wat meer leren over het bepalen van een goede prijs voor online content omdat dit beroep relatief nieuw en onbekend is. Tijdens dit half jaar hoop ik mijzelf te kunnen ontwikkelen en tot nieuwe inzichten te komen. Daarnaast hoop ik mijn netwerk te kunnen vergroten en verwacht ik dat dit een leuk, maar ook leerzaam half jaar gaat worden.