Emiel Moree – Moreeco

Emiel Moree – Moreeco"Een combi van onderwijs en hovenierswerk, dat is mijn droom met Moreeco!"
Editie:15
Bedrijf:Moreeco
Hogeschool:Windesheim

Hoi ik ben Emiel Moree, 22 jaar en studeer aan de lerarenopleiding biologie op het Windesheim in Zwolle. Ik hoor je denken, dat is wel bijzonder, hoe zie jij je onderneming voor je als je dit studeert?

Ik heb al een opleiding mogen afronden namelijk; tuin, park en landschap (mbo4). Hier heb ik echt mogen ervaren wat ik wil en wat ik kan, uiteindelijk ook Moreeco gestart. Inmiddels uitgegroeid tot een mooi klein bedrijf waarin ik werkzaamheden met ecologische verantwoording aanpak. Juist om hier veel op te letten blijf ik uniek en zijn dit de specialiteiten die klanten van mij verwachten.

Toch wilde ik het niet hierbij laten en wilde ik het onderwijs in. Nu wil ik het onderwijs combineren met mijn hovenierswerk. Ik wil Moreeco neerzetten als een hoveniersbedrijf, maar ook als een educatief platform. Waarin verschillende doelgroepen van kunnen profiteren. De biologie in Moreeco laten terugkomen of andersom Moreeco in de biologie een plek geven. Zo zijn er meerdere concepten waar ik aan zit te denken zoals: leerlingen met meer uitdaging laten werken in de biologie of het groen, leerlingen met veel biologische kennis de ruimte geven juist wanneer curriculum dit niet meer kan aanbieden, ook zou ik dit kunnen koppelen aan het concept (morebio), leerlingen praktisch onderwijzen door tuinen te onderhouden en/of projecten met leerlingen opzetten die zorgen voor een verbredende of verdiepende kennis. Dus het maken van groentetuintjes, veldwerk lessen geven of aan de waterkant meer doen wat nu wordt gedaan. Dit zijn als voorbeelden en concepten die een reguliere docent biologie niet kan of daar niet de mogelijkheid voor heeft. Kortom Moreeco kan door zijn klantenbestand en connecties met bedrijven/organisaties de juiste concepten aanbieden aan scholen, maar ook aan de particuliere klanten.

Ook de minor `De Noordelingen` zal veel voor mij betekenen. Zo gaan we het hebben over welke concepten nu belangrijk zijn, welke verdienmodellen ik kan uitwerken en waar ik mee moet beginnen. Ik verwacht dat ik uit deze minor veel mag leren hoe je een onderneming neer kan zetten waarin zoveel idee├źn naar boven komen, en hoop dan ook met vele andere hierover na te denken. Samen praten over wat slim is en waar ik mij op moet focussen, aangezien ik niet direct met alle concepten kan beginnen. Dank voor het lezen! We gaan er een ontzettend leerzaam en mooi halfjaar van maken! Ik heb er zin in!