Emma Keur – Keur Koffie

Deze passie voor koffie wil ik graag omzetten tot iets voor mezelf, wel gezegd een mobiele espressobar! Hiermee wil ik mensen een rustmomentje dichterbij huis brengen.

Emma Keur – Keur Koffie"Koffie is meer dan een dagelijkse dosis cafeïne."
Editie:19
Bedrijf:Keur Koffie

Hallo!

Mijn naam is Emma Keur (21) en ik kom uit Groningen. Momenteel zit ik alweer in mijn derde jaar van de studie Bouwkunde aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden en mag ik mij in dit laatste halfjaar als één van de Noorderlingen in de wereld van de ondernemers wagen!

Al zo’n drie jaar lang ben ik onderdeel van het barista team van Doppio Espresso Groningen. Hier is mijn passie voor koffie door de jaren heen tot stand gekomen en heb ik veel kennis mogen op doen op het vakgebied van een barista. Deze passie voor koffie wil ik graag omzetten tot iets voor mezelf, wel gezegd een mobiele espressobar! Hiermee wil ik mensen een rustmomentje dichterbij huis brengen.

Koffie is namelijk meer dan een dagelijkse dosis cafeïne. Door mensen inzicht te geven en zo kennis bij te brengen op het gebied van koffie en de bereiding hiervan hoop ik dat mensen bewuster gaan consumeren en het drinken van koffie ook meer gaan zien als een momentje voor zichzelf.

Voor mijn bedrijf vind ik het belangrijk dat er, waar mogelijk, rekening wordt gehouden met de belasting op het milieu; bijvoorbeeld door te kijken naar de mogelijkheden voor de to-go bekers. Hiernaast wil ik kijken wat de mogelijkheden zijn om met lokale bedrijven samenwerkingen aan te gaan om zo mijn netwerk uit te breiden, een podium te bieden en mijn bedrijf zo ook meer kracht bij te zetten.

In elk geval genoeg ideeën om mee aan de slag te gaan en me het komende halfjaar te gaan ontwikkelen als ondernemer! Hierbij heb ik voor De Noorderlingen gekozen om onder andere begeleiding te krijgen in het opzetten van een ondernemersplan, met hierbij ook vooral de focus op het financiële gedeelte.

Het idee dat ik heb heeft in de startfase een aantal dingen die in aanschaf vrij prijzig zijn. Hierbij hoop ik begeleiding te krijgen in de mogelijkheden die er zijn om dit financieel voor elkaar te krijgen en hoe ik dit het beste kan pakken. Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging en ik heb er dan ook veel zin in om deze nieuwe weg in te slaan!