Jelmer Helmholt – Mental Breakdown

Ik wil iets op deze aarde creëren wat een verschil kan maken, hierdoor ben ik soms aan het dromen over uitdagingen die ik en jij meemaken in onze maatschappij. De wereld veranderd en daarbij komen nieuwe maatschappelijke uitdagingen die we voorheen als oplossing beleefde.

Jelmer Helmholt – Mental Breakdown"Vanaf jongs af aan heb ik een gevoel om links te gaan waar de menigte rechts gaat, ben ik een idealist? Jazeker!"
Editie:19
Bedrijf:Mental Breakdown

Hoi, mijn is Jelmer en ik heb een droom die ik graag met jou wil delen!

Vanaf jongs af aan heb ik een gevoel om links te gaan waar de menigte rechts gaat, ben ik een idealist? Jazeker!

Ik wil iets op deze aarde creëren wat een verschil kan maken, hierdoor ben ik soms aan het dromen over uitdagingen die ik en jij meemaken in onze maatschappij. De wereld veranderd en daarbij komen nieuwe maatschappelijke uitdagingen die we voorheen als oplossing beleefde.

1 uitdaging blijft mijn favoriete motivatie, en dat is mentaal welzijn! Als mensen zijn we allemaal uniek en is het soms best lastig om in te schatten wat iemand is, kan, wil of beleefd. Tegelijkertijd is onze grootste angst dat we niet gezien worden, hierdoor zit je soms in een sleur om maar te gaan doen wat bovengemiddeld geaccepteerd wordt.

Maar hoe zit het dan met zelf reflectie? Ik zal het je uitleggen!

Wij mensen leren in fases, ontbreekt er een fase, dan is het heel moeilijk om ons gedrag te veranderen naar een positief resultaat. We proberen iets uit, ervaren de situatie en denken terug aan de situatie als het nodig is. Om te groeien als individu is het belangrijk dat je niet alleen terug denkt aan die situatie, maar ook dat je die situatie begrijpt. Bij die laatste stap verander je gedrag en heb je een nieuw perspectief. Mijn theorie is dat veel dingen in rap tempo veranderen, op een tempo die ons perspectief soms te groot maakt. Daarom moeten we opnieuw keuzes leren maken en durven maken, zodat we met zijn allen weer meer focus krijgen en ons perspectief niet wazig is.

Geef social media niet de schuld, maar ga bij jezelf na of je misschien niet teveel ziet of leert. Onze ogen zien de hele dag nieuwe informatie zonder daar uiteindelijk later bij stil te staan of te gebruiken in de praktijk. Daarom kunnen we dus veel informatie opnemen, maar weinig groei stappen maken. Dit doen we ons zelf dus aan door de hersenen zo te trainen. Mentale 100 meter sprint lukt wel, mentale marathon lukt niet.

Mijn uiteindelijke droom is om een digitale omgeving te ontwikkelen die werkt als een individuele social media, om onszelf in kaart te brengen en te begrijpen. Als je jezelf begrijpt, kan je andere mensen ook eerder begrijpen en snap je dat iedereen anders is. Ook weet je waar jij staat en naar toe kan werken en is het makkelijker in je echte leven je identiteit te communiceren

In de minor ga ik aan mijn droom werken en hoop ik te leren hoe ik dit financieel en verstandig kan realiseren.