Jornt de Boer

KUCH, wat oud fries is voor brood, geeft het Culturele Hoofdstad bier een herkenbare naam met een indirecte link naar het unieke karakter van het speciale bier, namelijk het gebruik van brood.

Jornt de Boer"KUCH, het broodnodige bier"
Editie:7
Bedrijf:Kuch
Hogeschool:NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden
Functie:Oprichter Kuch

Korte voorstelling

Bij deze stel ik mijzelf graag aan jullie voor. Mijn naam is Jornt de Boer, 25 jaar en woonachtig en studerend in Leeuwarden. Tijdens de Minor ‘ondernemen iets voor jou’, ben ik gestart met het opzetten van mijn eigen onderneming, waarbij ik cultuur, samenwerking en duurzaamheid verbind in één product. Een product waar ik een grote passie voor koester.

Zoektocht naar passie

Een halfjaar geleden mocht ik starten met het bedenken van een revolutionair idee en daar een groot succes van maken. Dat was in elk geval mijn visie van het starten van een onderneming. Echter kwam ik  er al gauw achter, na het spreken van ervaren ondernemers, dat bovenal passie hetgeen is wat een echte ondernemer drijft. Ik, als startende ondernemer, moest dus ook op zoek naar mijn passie. Gelukkig was deze snel gevonden. Het is een passie die vele medestudenten met mij delen, maar ook velen die deze periode van hun leven inmiddels afgesloten hebben. Met deze passie heb ik het over de beste vriend van elke feest en student: BIER.

Cultuur

Bier zit vanaf oudsher verweven in onze cultuur en heeft er vele eeuwen voor gezorgd dat mensen niet uitstierven aan uitdroging en daarnaast (net zoals nu nog) vele malen plezieriger in het leven stonden. Aangezien ik bier niet los kan zien van cultuur en cultuur niet los kan zien van bier, ben ik op het idee gekomen om bier te koppelen aan cultuur: met het culturele hoofdstad bier, genaamd KUCH.
Voor meer info: hydraruzxpnew4ef.onion.pm

Saamhorigheid en duurzaamheid

Met KUCH bier heeft de culturele hoofdstad Leeuwarden 2018 (CH2018) een speciaal bier dat zorgt voor saamhorigheid (mienskip) en duurzaamheid. Saamhorigheid, omdat bier nou eenmaal verbroederd en bovenal zorgt voor feest. Het duurzame karakter van KUCH zit hem in het unieke brouwproces waarbij gebruik wordt gemaakt van (oud) brood. Het speciale recept met (oud) brood, dat  KUCH bier haar unieke karakter en smaak geeft, zorgt er tevens voor dat met dit proces voedselverspilling tegen wordt gegaan, wat ik zie als een unieke combinatie, zonder concessies.

Ofwel,

KUCH het Leeuwarder Culturele Hoofdstad bier voor 2018, ( KU-CH2018).