Jurgen Snijder – Snijder Vloeren

Jurgen Snijder – Snijder Vloeren"Wij zijn van mening dat een vloer fysiek moet worden gekocht, omdat de kleur en het motief van de vloer online nooit goed getoond kunnen worden."
Editie:14
Bedrijf:Snijder Vloeren
Hogeschool:Hanzehogeschool Groningen
Functie:Eigenaar Snijder Vloeren

Met een vader die meer dan 30 jaar ervaring heeft in de vloeren was het een logische stap: Ik wou ook beginnen in de vloeren, maar dan voor mezelf. Ik ben Jurgen Snijder, 20 jaar oud en ik zit op dit moment in het 4e jaar van de opleiding Commerciële Economie op de Hanzehogeschool Groningen. Mijn grootste hobby’s naast het werken voor de zaak zijn voetballen en gezellig een biertje drinken in het weekend. Naast mijn studie Commerciële Economie ben ik in 2018 op 18-jarige leeftijd begonnen met het bedrijf Laminaat uut Drenthe, waar ik laminaat verkocht aan de doe-het-zelvers. Om mij te onderscheiden van de concurrenten koop ik het laminaat grootschalig in, waardoor ik het met hoge kortingen kan verkopen. Verder zorg ik er voor dat er altijd voldoende voorraad is, waardoor de vloer meteen mee kan worden genomen. Ik had destijds altijd minimaal 80 pallets laminaat op voorraad.

In begin augustus 2020 heb ik de volgende stap gezet. Na 2 jaar ervaring voor mezelf op te hebben gedaan zit ik nu in het bedrijf Snijder Vloeren van mijn vader. Op dit moment regel ik dus alles voor het bedrijf Snijder Vloeren. Naast het laminaat verkoop ik nu ook zelf geproduceerde houten vloeren & PVC vloeren. Laminaat uut Drenthe is onderdeel geworden van Snijder Vloeren en ik wil vanaf nu ook doorgaan onder de naam Snijder Vloeren. Ik heb het geluk dat ik kan voortborduren op het grote klantenbestand dat mijn vader in de loop der jaren heeft opgebouwd. De belangrijkste tip die mijn vader me meegeeft om succesvol te blijven is dat ik vloeren van de hoogste kwaliteit moet blijven leveren en moet zorgen voor zeer goede service voor de klanten.

Tijdens de Noordelingen wil ik me echt gaan focussen op het online neerzetten van mijn bedrijf en ik denk dat jullie mij daar goede ondersteuning bij kunnen geven. Ik heb natuurlijke het fysieke pand al op een mooie zicht locatie, maar online zichtbaar zijn is tegenwoordig natuurlijk net zo belangrijk. Verder wil ik me tijdens deze minor focussen op een webshop met vloeronderhoud artikelen. Wij zijn van mening dat een vloer fysiek moet worden gekocht, omdat de kleur en het motief van de vloer online nooit goed getoond kunnen worden. Producten voor het onderhoud van een vloer zoals bijvoorbeeld een laminaatreiniger of een zeep voor houten vloeren kunnen prima online gekocht worden en dus wil ik daar naast mijn fysieke winkel een webshop in beginnen. Hiermee verlenen wij ook nog een extra service aan onze klanten. Kortom, ik hoop tijdens deze minor te leren om een goede combinatie neer te zetten tussen de ‘bricks’ en de ‘clicks’.