Kevin van Uem – Nixie Yacht Innovations

Een aantal jaar terug ben ik terecht gekomen in de wereld van zonneboten, de plek voor mij om mijn honger voor het leren van techniek en engineering te voeden en bovendien te moderniseren.

Kevin van Uem – Nixie Yacht Innovations"Wij hopen bij De Noorderlingen alle zwakke plekken in het bedrijf en als personen te kunnen ondervinden en te verbeteren."
Editie:18
Bedrijf:Nixie Yacht Innovations
Hogeschool:NHL Stenden

Mijn naam is Kevin van Uem. Momenteel studeer ik maritieme techniek aan NHL-Stenden. Naast studeren kan je mij regelmatig vinden in de sporthal om te volleyballen. Een aantal jaar terug ben ik terecht gekomen in de wereld van zonneboten, de plek voor mij om mijn honger voor het leren van techniek en engineering te voeden en bovendien te moderniseren.

De laatste jaren ben ik dan natuurlijk ook veel bezig geweest met verduurzaming en de kosten dat dit met zich meebrengt. Na zelf elektrische aandrijvingen voor de pleziervaart te hebben getest en uit te zoeken waarom bepaalde keuzes in het ontwerp zijn genomen, ben ik begonnen met een elektrische aandrijving te ontwikkelen. Niet alleen omdat ik dacht dat het beter kon, maar ook om mij als toekomstig maritiem ingenieur te ontwikkelen. Na een tijdje bleek dat een van mijn oplossingen een hoger rendement haalt dan alle producten die ik heb onderzocht. Niet veel later kwam een vriend met het idee om dit concept door te ontwikkelen met meer focus op het klantensegement dat we hadden uitgekozen; zeiljacht tussen 12 en 24 meter.

Het ontwikkelen van een product en het ontwikkelen van een winstgevend product zijn twee verschillende dingen. Daarbij is er weinig ervaring met het runnen van een bedrijf. Wij hopen bij De Noorderlingen alle zwakke plekken in het bedrijf en als personen te kunnen ondervinden en te verbeteren. Daarnaast is het een goede kans met andere ondernemers te kunnen sparren en ons netwerk uit te breiden bij sectoren waar wij onszelf niet in bevinden. We beseffen ons maar al te goed dat we het uiteindelijk allemaal zelf tot een succes moeten brengen, maar hopen op een setje in de rug van de Noorderlingen bij de start van het bedrijf.