Kirsten Tigelaar – BrushBit

Kirsten Tigelaar – BrushBit"Het idee is om tandpasta in een andere vorm te ontwikkelen, waardoor de plastic tube overbodig wordt"
Editie:13
Bedrijf:BrushBit
Hogeschool:Hanzehogeschool Groningen
Functie:Eigenaar BrushBit

Mijn naam is Kirsten Tigelaar, vierdejaars mondzorgkunde student aan de Hanzehogeschool in Groningen. Tijdens mijn opleiding ben ik erachter gekomen dat er in de tandheelkundige wereld erg veel gebruik gemaakt wordt van wegwerpplastic. Binnen een praktijk is het lastig om dit te veranderen, dus ben ik gaan kijken naar wat ik er thuis aan kon veranderen. Op de huidige markt zijn er tandpastatabletjes te vinden, waar ik een kans in zag aangezien ik vraagtekens heb bij de kwaliteit en toegankelijkheid van dit product. Mijn oplossing hiervoor is simpel: tandpasta in de substantie zoals je hem nu kent, maar in een andere vorm waardoor het toegankelijk blijft en de tube overbodig wordt.

Naast het product dat ik binnen deze minor tot stand wil laten komen, vind ik het belangrijk dat iedereen basiskennis heeft over het uitvoeren van mondverzorging. Uit ervaring blijkt dat veel mensen hier weinig kennis over hebben terwijl het een essentieel onderdeel is voor het gezond houden van je mond en indirect je gezondheid. Een uitgebreide website waar je informatie kunt vinden en het product kunt kopen is wat ik voor ogen heb.

Bij De Noorderlingen hoop ik de ondernemer in mij te kunnen ontwikkelen. Het opzetten van de website is hierbij de eerste stap. De tweede stap is het ontwikkelen en laten produceren van de tandpastabolletjes in een duurzame verpakking. Ik hoop mij binnen deze minor te kunnen ontwikkelen tot een ware ondernemer en de fijne kneepjes van leiderschap, commercie en voornamelijk management te leren.