Luuk Toonstra – Flitsbel

Luuk Toonstra – Flitsbel
Editie:14
Bedrijf:Flitsbel
Hogeschool:Hanzehogeschool Groningen
Functie:Bedenker Flitsbel

Mijn naam is Luuk Toonstra, 25 jaar en ik volg het komende half jaar de minor De Noorderlingen. Op dit moment zit ik in mijn 3e jaar van de opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Hiervoor heb ik de opleiding Elektrotechniek afgrond aan het ROC Friese Poort in Sneek.

Mijn eerste bedrijf begon ik toen ik 18 jaar was en deed ik reparaties aan elektronica en verkoop van refurbished elektronica. In jaar 2 van Technische bedrijfskunde begin je met een student company challenge. Hierbij ga je een probleem oplossen doormiddel van een product die je zelf ontwikkeld. Hierbij hebben wij als team een fietsbel ontwikkeld waarbij je fiets sneller vindbaar is op drukke plekken of als je huur of swapfiets hebt. Dit concept hebben wij verder uitgewerkt en daarmee de ondernemers prijs van Nederland gewonnen.

In dit komende half jaar wil ik door middel van deze minor mijzelf en het bedrijf laten groeien. Hoe om te gaan met investeerders en op welke manier je ga gesprekken aan met grote afnemers. Wat is de beste manier om samen met partners nieuwe producten te gaan ontwikkelen. Ook wil ik me zelf ontwikkelen in het verdelen van taken en hoe je het meeste uit je dag haalt. Maar ook hoe we als team beter en efficiënter kunnen werken.