Martijn Moes- MOZE Customize

In de corona tijd had ik zoals veel studenten een baantje in de horeca, hier werkte ik met veel plezier. Echter in de corona tijd moest de horeca sluiten, dus ook ik kon doei zeggen tegen mijn loon. Zo kon ik de eerste lockdown nog een uitkering krijgen maar bij de tweede niet meer. Dit is het begin geweest van MOZE Customize.

Martijn Moes- MOZE Customize"Nadat ik 1 maand bezig was met mijn onderneming kwam de realisatie dat ik meer kon verdienen met het inkopen en verkopen van sturen dan met het baantje in de horeca."
Editie:18
Bedrijf:MOZE Customize
Hogeschool:Hanze hogeschool

Mijn naam is Martijn Moes, ik kom uit Bovensmilde, een dorp onder Assen. Ik studeer aan de Hanze Hogeschool te Groningen, hier volg ik de opleiding Commerciële Economie.

Ik zal kort ook toelichten wat mijn bedrijf is en hoe dit tot stand is gekomen. In de corona tijd had ik zoals veel studenten een baantje in de horeca, hier werkte ik met veel plezier. Echter in de corona tijd moest de horeca sluiten, dus ook ik kon doei zeggen tegen mijn loon. Zo kon ik de eerste lockdown nog een uitkering krijgen maar bij de tweede niet meer.

Dit is het begin geweest van MOZE Customize, ik begon met inkopen en daarna verkopen van gewilde golf 7 sportsturen. Hierin zag ik een kans in een markt die voornamelijk gefocust was op tweedehands sturen. Ik kwam via via in contact met een contactpersoon uit de officiële fabriek. Hier kon ik nieuwe sturen inkopen, die dus erg gewild waren.

Nadat ik 1 maand bezig was kwam de realisatie dat ik meer kon verdienen met het inkopen en verkopen van deze sturen dan met het baantje in de horeca.

Dus heb ik ook snel de knop omgezet, en ben ik gaan uitbreiden. Zodoende lever ik nu ook andere logo’s voor Volkswagens. Uiteindelijk door zelf dingen te veranderen aan mijn eigen auto, heb ik nieuwe kennis opgedaan. En zo ook mijn skillset uitgebreid. Zodoende is nu ook het wrappen van een auto of delen ervan tot een dienst. Dit kwam voort uit het wrappen van mijn eigen auto. Tevens is mijn eigen auto nu een uithangbord van mijn bedrijf en is daarom ook vaak te vinden op autoshows en of evenementen. Dit is uiterst belangrijk, omdat hier de grootste hoeveelheid potentiële klanten rondlopen, de autoliefhebbers.

Ik focus mij dus voornamelijk op de autoliefhebbers, aangezien dit de klantengroep is die het meest overheeft voor het aanpassen van zijn of haar auto. Zo komen de meeste klanten via via bij mij terecht, zowel door forums maar ook door social media en natuurlijk het netwerk van autotuning, aangezien ook ikzelf mijn auto flink heb aangepast.

Het bedrijf is dus gericht op autoliefhebbers, die hun auto aanpassen om uniek te zijn ten opzichte van de vele andere auto’s. Dit kunnen de kleinste dingen zijn maar ook de grootste dingen die het verschil maken.

De onderneming draait dus om zijn klanten te voorzien in het customizen van zijn of haar auto. Alles van a tot z beschikbaar te stellen bij MOZE Customize, hierbij alle zorgen te ontnemen en de klanten voorzien van de expertise die nodig is.

Uiteindelijk is het doel om naast het customizen van auto’s ook een automotive bedrijf te beginnen op het gebied van inkoop en verkoop. Dit komt voort uit de Sales van mijn opleiding en mijn passie voor auto’s. Hierbij vind ik zoals men het noemt de ‘handel’ leuk, het bieden en afdwingen ook wel het spelletje tussen koper en verkoper dat is wat de handel zo leuk maakt.

Mijn keuze voor de Minor ‘De Noordelingen’ komt door mijn docent Mevr. Nauta. Zij wist namelijk dat ik al aan het ondernemen was en attendeerde mij op deze minor. De keuze is uiteindelijk volledig wel door mijzelf gezet. Ik verwacht namelijk met deze minor de juiste en goede stappen voor mijn bedrijf en mijzelf te kunnen zetten. En zo te kunnen groeien in het ondernemen, hetgeen wat ik leuk vind en waar ik plezier uit haal.’