Michiel Martens – Hovadu

In januari 2019 ben ik samen met mijn broer, Martens Grondwerken gestart. We richten ons op de particuliere markt en voeren vooral werkzaamheden in tuinen uit (nieuwbouw en renovatie).

Michiel Martens – Hovadu"Wij geven afval een nieuwe waarde!"
Editie:18
Bedrijf:Hovadu
Hogeschool:Hanze hogeschool

Mijn naam is Michiel Martens, 23 jaar oud en zit in mijn 3de jaar van de opleiding bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool in Groningen. In januari 2019 ben ik samen met mijn broer, Martens Grondwerken gestart. We richten ons op de particuliere markt en voeren vooral werkzaamheden in tuinen uit (nieuwbouw en renovatie).

Vanuit dit bedrijf zijn we een tweede bedrijf gestart genaamd “Hovadu”, dit staat voor houd van duurzaam. Hiermee willen we duurzame tuinmeubels en andere tuinproducten maken. De planken en balken die daarvoor gebruikt worden zijn gemaakt van laagwaardig kunststof afval die normaal gesproken naar de vuilverbranding gaan.

Op deze wijze wordt het laagwaardige afval  omgezet in hoogwaardige nieuwe meubels die langdurig gebruikt kunnen worden. Afval wat dus niet verbrand hoeft te worden. De meubelen zijn robuust, blijven vele jaren kleurvast, hebben een modern design, zijn onderhoudsvrij en kunnen niet rotten. Na gebruik, tientallen jaren, kan het volledig gerecycled worden.

In de minor wil ik ons bedrijf verder ontwikkelen en klaar maken voor de markt. Dit zal op de vlakken van product verbetering, marketing en verbreden van de zakelijke contacten zijn. Ik kijk uit naar de komende vijf maanden en hoop veel te leren.