Natalie Zoet – Strawable

Je gaat met wat vrienden het terras op en bestelt een heerlijke cocktail. Je neemt de eerste slok en denkt meteen ‘ah nee he, niet weer zo’n kartonnen rietje’.

Natalie Zoet – Strawable"Je gaat met wat vrienden het terras op en bestelt een heerlijke cocktail. Je neemt de eerste slok en denkt meteen ‘ah nee he, niet weer zo’n kartonnen rietje’."
Bedrijf:Strawable

Hi, ik ben Natalie Zoet. Ik ben 21 jaar en ik studeer momenteel bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool. Ik wilde al jaren ondernemen, maar zodra mensen vroegen wat voor bedrijf ik wilde beginnen, kon ik daar geen antwoord op geven. Tot ik in november 2022 een project had op de opleiding waarbij we een innovatief product moesten uitwerken. We begonnen bij de kern, het probleem.

Stel je voor je gaat met wat vrienden het terras op en bestelt een heerlijke cocktail. Een mojito, een long island, of een andere heerlijke cocktail. Je neemt de eerste slok en denkt meteen ‘ah nee he, niet weer zo’n kartonnen rietje’. Sinds 2 juli 2021 geldt in de Europese Unie een verbod op plastic wegwerpartikelen,
waaronder dus ook de plastic rietjes. Sindsdien worden drankjes geserveerd met een kartonnen rietje. Om je heen hoor je veel mensen die een negatieve ervaring hebben met de kartonnen rietjes. Er is dus zeker belang bij een oplossing.

Hoe gaat Strawable dat doen? Wij leveren een eetbaar rietje dat stevig blijft tijdens het drinken, zorgt voor minder afval en ook nog eens lekker smaakt! De rietjes zijn te leveren in verschillende smaken en verbeteren de drinkervaring. Tijdens de minor hoop ik mezelf als ondernemer te ontwikkelen en mijn netwerk uit te breiden. Ik kijk er enorm naar uit om mezelf uit te dagen en van Strawable een succes te maken!

Oh en vergeet niet! ‘Eat your straw out’!