Niels Reinders & Noelle Erhart – Apply Students

Niels Reinders & Noelle Erhart – Apply Students
Editie:14
Bedrijf:Apply Students
Hogeschool:NHL Stenden Hogeschool
Functie:Oprichters Apply Students

Apply Students

Apply Students, de plek waar wij het mogelijk maken om tijdens jouw studie al serieus aan de slag te gaan. Op ons platform kan jij gaan werken aan echte projecten uit het bedrijfsleven. Alle kennis die jij leert op jou opleiding kan je meteen gaan benutten om bij te verdienen. Zo doe je al ervaringen op voor later en kan die studenten lening omlaag.

 Voor bedrijven willen wij de verbindende factor zijn tussen hun en de studenten. Bedrijven kunnen bij ons terecht voor een creatieve oplossing voor hun problemen. Doormiddel van coaching kunnen wij de student begeleiden om een kwalitatieve oplossing te vinden en hun eind-product tot een hoger niveau te tillen.

Website: www.applystudents.nl

Instagram: Apply Students (@applystudents)

LinkedIn: Apply Students

 Niels Reinders

Mijn naam is Niels Reinders Co-founder van Apply Students. inmiddels 21 jaar oud en ik heb ontzettend veel zin in deze minor. Wij worden niet alleen geadviseerd door top ondernemers met veel ervaring, het stelt ons ook in staat om een half jaar volledig te focussen op het bedrijf.

 Het idee voor dit platform komt voort uit mijn ervaring als voorzitter van de studie vereniging Sv NES, deze vereniging verbind de studenten van mijn opleiding Maritieme Techniek (NHLStenden) met de bedrijven uit de sector. Hierin merkte ik op dat er veel vraag is vanuit het bedrijfsleven om in contact te komen met studenten. Elk sponsor gesprek ging vaak diep in over projecten die ze hebben liggen voor studenten. Studenten komen vaak met een verfrissende aanpak voor de problemen van de oude garde. Ook kunnen studenten een betaalbare uitkomst zijn voor kleine bedrijven en startups, met oplossingen buiten hun eigen vakgebied.

Bij vrijwel alle opleidingen wordt het contact met het bedrijfsleven als belangrijk gezien. Enkel merkte ik dat dit in werkelijkheid vaak minder roos kleurig was als op de open dag. Leraren hebben zelf een netwerk in de sector die wordt benut maar hebben geen tijd om actief naar projecten te zoeken. Dit resulteerde in verzonnen school opdrachten, een gemiste kans vond ik. Daarom willen wij één centraal platform creëren die dit op zich neemt.

 Gelukkig doe ik het niet alleen, we hebben nu al een top team van 5 personen die met mij dit avontuur willen aan gaan. Allen delen wij de visie om de ideale werkplek te creëren voor gedreven studenten. Een plek waar je eigen baas bent maar niet alleen staat. Zelf projecten kan aannemen, alleen of met een klein team. Je kan leren van een coach maar vooral van je mede student. En na afloop je werk niet alleen zichtbaar is op je cijferlijst maar het in werkelijkheid gebruikt kan worden. Dat is de plek waar ik zelf als student zou willen werken.

 

Noëlle Erhart

Hallo, mijn naam is Noëlle Erhart Co-founder van Apply Students, ik ben 21 jaar en zit nu in mijn derde jaar van Media and Entertainment Management op NHLStenden.

 Sinds mijn studie is mij passie en kennis van marketing en management ontzettend gegroeid. Maar merkte ik dat ervaring op doen in de horeca toch wat makkelijker was dan ervaring op doen in mijn toekomstige vakgebied. Ik werd hier een beetje gefrustreerd van, bedrijven willen toch liever iemand aannemen die al ervaring opgebouwd heeft. Ja, je kan met vrijwilligers werk ook ervaring op doen als je geluk hebt. Maar wat zou het toch mooi zijn als ik er geld voor kon krijgen, dan kan ik mijn horeca baan opzeggen en al mijn tijd spenderen aan de toekomst ipv achter de bar staan.

 Na uiteindelijk toch wat gevonden te hebben, merkte ik dat dit niet alleen voor studenten moeilijk is maar voor bedrijven ook. Ik maak nu marketing plannen voor startups, zij geven aan heel blij te zijn met een student. Een marketing plan van een professional is voor deze bedrijven meestal niet betaalbaar, maar als student was duizend euro voor mij al snel meer dan genoeg. Dit voelde als een win win situatie, ik werd (vond ik) een best groot bedrag betaald en kon ervaring op doen en het bedrijf kreeg een frisse blik van een student voor een zeer aangename prijs.

Dit moesten meer mensen weten. Ik had altijd gedacht dat er geen interesse was in studenten voor dit soort opdrachten. Maar dat was er dus wel! Waarom bestaat hier geen platform voor? Een platform waar bedrijven opdrachten kunnen uitbesteden aan studenten. Toen Niels en ik er achter kwamen dat wij overlappende ideeën hierin hadden, dachten wij: dan zetten wij het zelf wel op!