Niels Zwama – STUNT

Niels Zwama – STUNT"Wij als kledingmerk willen de ‘eco-friendly’ en  ‘fairtrade’ kleding normaliseren in deze industrie."
Editie:16
Bedrijf:STUNT
Hogeschool:NHL Stenden Hogeschool

Ik ben Niels Zwama, 22 jaar en woon in Leeuwarden en studeer daar Communicatie & Multimedia design bij NHL Stenden. Ik wilde deze periode daar de minor ‘ondernemen’ gaan doen, maar er werd op basis van mijn motivatie contact met mij opgenomen en geïntroduceerd met de Noorderlingen. Mijn droom is om later mijn eigen kleding merk te hebben en deze kleding over de hele wereld te verkopen.

Ik hoop bij de Noorderlingen veel te leren over hoe ik deze droom waar kan maken. Ik wil veel te weten komen over het ondernemen en feedback ontvangen van het docententeam. Ik zie deze mogelijkheid om onder toezicht een goede gecontroleerde start te maken met mijn bedrijf. Dit wil ik natuurlijk combineren met het ontmoeten van andere jonge ondernemers en daar ook van te leren. Een aantal waarschijnlijk al langer bezig en kunnen mij helpen fouten te voorkomen die zij al eens hebben gemaakt. Daar naast wil ik mijn visie ook graag met hen delen en mijn medestudenten helpen waar ik dat kan.

De naam van mijn bedrijf is ‘STUNT’ en is een bedrijf wat tot nu toe veel kleding heeft gemaakt voor anderen en niet zo zeer voor het merk ‘STUNT’ zelf. Wij als kledingmerk willen de ‘eco-friendly’ en  ‘fairtrade’ kleding normaliseren in deze industrie. Deze manier van produceren van kleding is milieubewust en heeft naast dat het voor het milieu goed is ook voordelen voor de mensen die de materialen produceren. De kleding die gemaakt wordt valt onder de categorie ‘streatwear’ en is bedoeld voor de ‘skater’ en ‘hiphop’ doelgroep. Wij maken kleding niet alleen voor deze doelgroep niet alleen omdat wij het zelf mooi vinden, maar ook omdat er binnen deze categorie weinig andere bedrijven zijn die met dezelfde visie te werk gaan.