Peter Bakker – BakerBranding

Peter Bakker – BakerBranding"De uitstraling van een product, bedrijf of persoon kan een heel verhaal vertellen, of juist verbergen."
Editie:14
Bedrijf:BakerBranding
Hogeschool:NHL Stenden Hogeschool
Functie:Eigenaar BakerBranding

Hey mede-ondernemer! Mijn naam is Peter Bakker, ik ben 19 jaar oud en studeer al 3 jaar commerciële economie aan het NHL Stenden in Leeuwarden. Mijn verhaal is begonnen toen ik (net als elke andere 16-jarige jongen) The Wolf of Wallstreet keek… een stuk of 10 keer. Hierdoor kreeg ik natuurlijk niet het meest realistische beeld van ondernemen maar het had een bepaalde interesse gewekt die ik nog niet eerder had gehad. Ik wilde de zakenwereld in, destijds vooral omdat ik dacht dat ik er rijk mee zou worden, maar nu ik 3 jaar later dan ook daadwerkelijk aan het ondernemen ben zie ik dat niet meer als hoofddoel. Ik wil mensen en bedrijven helpen, iets bijdragen.

Mijn oog viel vroeger al op alles wat kunstzinnig of mooi vormgegeven was. De uitstraling van een product, bedrijf of zelfs persoon kan een heel verhaal vertellen, of juist een heel verhaal verbergen. Veel ondernemers die ik gesproken heb zien branding als een bijzaak. Ze zien niet in dat hun verhaal naar de klant kan worden gebracht door middel van hun brand. Zo gaat er veel van de ‘ziel’ van het bedrijf verloren in een wereld van snel en goedkoop design. Hierdoor missen ze ook veel naamsbekendheid en dus potentiële omzet. Want een goede uitstraling blijft hangen, een goede uitstraling verkoopt.

Om het de ondernemers zo makkelijk mogelijk te maken kun je bij Bakerbranding alles op 1 plek regelen. Er is een netwerk van tekstschrijvers, (product)fotografen, videomakers, webdesigners en zelfs vertalers die klaar staan om bij te dragen aan een passende uitstraling bij elk product of bedrijf. Dit zorgt voor korte directe lijnen, gezamelijk overleg en een proces waarbij de ondernemer goed betrokken wordt bij de (re)design van zijn merk.

Bij De Noordelingen hoop ik meer te weten te komen over hoe ik een bedrijf goed kan runnen op lange termijn. Ook kijk ik er naar uit om te connecten en netwerken met andere ondernemers, zowel om te leren als om de rest te helpen waar dat kan.