Rense van Slageren – RvS Design

Rense van Slageren – RvS Design"Met RVS. Design lever ik vernieuwend, technisch en esthetisch uitgewerkte producten met hieraan ook een extra stukje beleving en emotie"
Editie:15
Bedrijf:RvS Design
Hogeschool:Hanzehogeschool Groningen

Ik ben Rense van Slageren, 22 jaar. Ik studeer industrieel product ontwerpen aan de Hanzehogeschool Groningen. Als industrieel product ontwerper ben ik voornamelijk creatief bezig met het ontwerpen van producten. De focus bij mij ligt hierbij op Furniture Design. Naast deze creatieve kant wil ik tijdens deze Minor de ondernemer in mij ontwikkelen om van mijn bedrijf een sterke ontwerpstudio te maken.

Met mijn bedrijf, RvS. Design, wil ik mij als ontwerper onderscheiden van andere product ontwerpers. Naast dat ik als productontwerper een vernieuwd, technisch en esthetisch uitgewerkt product aanlever wil ik hieraan ook een extra stukje beleving en emotie toevoegen. Achter elk ontwerp zit een inspiratie of verhaal. Doormiddel van visualisatie wil ik deze beleving bij de consument brengen. De consument koopt dan niet alleen het product maar ook de beleving en de achterliggende gedachte. Denk hierbij aan middelen zoals film en animatie voor het maken van een digitale etalage.

Elk product benader ik als een individueel concept met een eigen marketingstrategie. Ik wil hiermee proberen om elk product binnen mijn ontwerperscollectie op zichzelf te laten staan. Voor de realisatie van mijn producten wil ik samenwerkingen aangaan met bestaande fabrikanten en merken.

Het komend halfjaar wil ik me gaan focussen op één van deze productconcepten om hiermee mijn bedrijfsconcept te onderzoeken en testen.