Rianne Belga – Rex – veganistische hondenvoeding

De enige manier waarop onze huisdieren belangrijker zijn dan productiedieren, is omdat wij er een emotionele band mee hebben en het consumeren van productiedieren constant recht gepraat wordt in de huidige maatschappij.

Rianne Belga – Rex – veganistische hondenvoeding"Tijdens de minor De Noorderlingen hoop ik mijn bedrijf dat ik wil gaan opstarten te verwezenlijken op kleine schaal."
Editie:17
Bedrijf:Rex - veganistische hondenvoeding
Hogeschool:Hogeschool van Hall-Larenstein

Hallo,

Ik ben Rianne en ik ben 23 jaar oud. Samen met mijn Duitse Herder Rex en een huisgenoot woon ik in Leeuwarden. Op het moment ben ik bezig met het derde studiejaar van de opleiding Diermanagement aan Hogeschool van Hall-Larenstein te Leeuwarden.

Het bedrijf dat ik wil gaan opzetten bestaat in eerste instantie uit de productie van vleesvrije hondenvoeding, of zelfs veganistische hondenvoeding. Als mij dit lukt zou ik graag uitbreiden naar meer producten voor honden waarbij onnodig dierenleed vermeden wordt.

Ik ben van mening dat de consumptie van vlees veel te hoog ligt in de wereld. Tegenwoordig zijn steeds meer mensen hier wel mee bezig en stappen zij steeds vaker over naar een diervrij dieet. In het geval dat mensen een huisdier hebben kan het voor cognitieve dissonantie zorgen om voor het eigen huisdier andere dieren op te moeten offeren. Want wat maakt ons huisdier objectief belangrijker dan de koe die door zijn eten zit? De enige manier waarop onze huisdieren belangrijker zijn dan productiedieren, is omdat wij er een emotionele band mee hebben en het consumeren van productiedieren constant recht gepraat wordt in de huidige maatschappij.

Maar er zijn toch al diervoederbedrijven die vleesvrije en veganistische hondenvoeding produceren? Waarin ik mijn bedrijf zich mee wil laten onderscheiden van andere hondenvoedermaatschappijen is dat mijn bedrijf helemaal geen hondenvoeding met vlees zal produceren, waardoor er op dit vlak ook geen cognitieve dissonantie kan ontstaan bij de klant, omdat de klant bij de aankoop van een vleesvrij product niet alsnog een bedrijf ondersteunt dat producten met vlees verkoopt.

Tijdens de minor De Noorderlingen hoop ik mijn bedrijf dat ik wil gaan opstarten te verwezenlijken op kleine schaal. Ik hoop dat de minor mij een goede basis kan leveren en mij praktische inzichten kan geven waarmee ik mijn bedrijf kan ontwikkelen.