Rik Hof – Het Hof van Sieraden

Naar mijn mening wordt er te weinig aandacht besteed aan de normale man die van sieraden houdt. Als vrouw zijnde is er talloze keuze in sieraden. Dit is goed te zien in het dagelijkse straatbeeld en al helemaal op het online gebied.

Rik Hof – Het Hof van Sieraden"Ik wil een ethische en integere sieraden wereld creëren voor mannen"
Editie:19
Bedrijf:Het Hof van Sieraden

Mijn naam is Rik Hof en ik ben 22 jaar. Ik ben woonachtig in het altijd mooie Friesland in het dorp Heerenveen. Op dit moment zit ik in het 3 e jaar van de opleiding Ondernemerschap en Retail management aan de Hanze hogeschool Groningen. Ik doe mee aan De Noorderlingen, omdat ik wil leren een solide basis voor mijn onderneming op te zetten.

In 2022 ben ik een onderneming gestart genaamd Het Hof van Sieraden. Het staat al in de naam, maar dit is een sieraden bedrijf voor mannen. De reden waarom dit bedrijf is opgestart, is omdat er naar mijn mening veel te weinig aandacht wordt besteed aan de normale man die van sieraden houdt.

Als vrouw zijnde is er talloze keuze in sieraden. Dit is goed te zien in het dagelijkse straatbeeld en al helemaal op het online gebied. Zelf ben ik erg gepassioneerd over sieraden. Van klein af aan droeg ik al ringen en armbanden. Toch ondervond ik een probleem met het vinden van de juiste sieraden voor een “normale/ respectvolle” prijs. Hiermee wordt bedoeld dat ik niet in de honderden euro’s aan een armband wou spenderen. Vooral als student zijnde is dit niet heel praktisch aangezien de meeste van die leeftijd niet zwemmen in het geld.

Op dit moment is het bedrijf een webshop, maar er zijn zeker plannen voor een stenen winkel. Hier kunnen mannen dan heen om te kijken en te passen, maar vooral ook om plezier te hebben. Het idee van de winkel is een soort mancave. Hier kunnen mannen dan rustig een bakje koffie drinken en met elkaar socialiseren terwijl ze sieraden passen. Het assortiment bestaat op dit moment uit bestaande merken. In de toekomst is het de bedoeling om een eigen sieraden lijn uit te brengen.

Het doel van Het Hof van Sieraden is om een ethische en integere sieraden wereld te creëren voor mannen. Met een kwalitatief goed en gevarieerd assortiment met respectvolle prijzen. Hierdoor kan je modieus door het leven, terwijl de belangrijke dingen in het leven nog door kunnen gaan. Wat voor mij enorm belangrijk is, is het persoonlijke. Het bedrijf moet transparant en persoonlijk zijn.

Een quote die mij altijd is bijgebleven is “De service van vandaag is de omzet van morgen”. Wat ik verwacht van De Noorderlingen is dat ik veel kan leren op zakelijk en ook persoonlijk gebied.

Ik hoop dat we elkaar verder kunnen helpen om een succesvolle en solide onderneming op te zetten. Ook hoop ik op een enorm leuke en leerzame tijd, waar je mensen leert kennen voor het leven.